lördag 16 april 2011

Tidningsdöden slår till igen?

I min ungdom, ja på den tiden ångkraften gick sitt segertåg över världen ungefär, så började de små lokaltidningarna gå knackigt. En del lades ned, en del slogs samman, men ibland blev det så att en tidning fick en liten inlaga mitt i en annan tidning - med annat typsnitt och layout, så man verkligen skulle se att det var en annan del av tidningen. Ibland skiljde till och med innehållet lite också.

När jag läser tidningar nuförtiden, så får jag ibland den där deja vu-känslan: nämen vad tusan, har de lagt in Grönköpings Veckoblad som inlaga!?

Så även härom veckorna, när Ulla Karlsson (aka Präst-Ulla, för att följa kvällstidningarnas dokusåpenamngivningsmetodik) kom ut i offentligheten och påpekade att det var en massa onödigt tjat om synd, straff och att Jesus skulle offrats för vår skull. Vanvettigt rolig satir om hur överspänt anpassliga dagens präster blivit, till den milda grad att de förnekar grunderna för sin egen organisation. Jag skannade ivrigt de följande sidorna, med hopp om sådana härna inlägg:

F. förrädare H Peterzon, numera (v): "Det är ett himla tjat om klasskamp, socialism, förstatligande av produktionsmedel och feminism i vårt parti. Förstår de inte att modernt folk vill ha dokusåpor, köpcentra och grillparty med gasolgrill på eget furudäck? Det är dags att mönstra ut de gamla förstockade teserna."

Redaktionen vill även meddela att industriroboten Gusten tröttnat på sitt repetitiva arbete på F:a Lås & Tänger. Han har odlat pipskägg, tjackat spikskor och dragit iväg till en stillsam söderhavsö.

Men nej. Tanten var visst på fullt allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar