tisdag 11 december 2012

Dags ge ANC en hjälpande hand

De har problem i Sydafrika. Partiet med stort P är splittrat mellan olika fraktioner, ledaren är en man som vissa anser har problem med ärligheten, lite kontroversilla åsikter, och en positiv syn på Partiets roll i samhället. Låter situationen bekant?

Jag tycker det är dags för Löfven att förbättra sin image efter korruptionsanklagelserna i samband med insatserna att göra sydafrikanerna till JASägare. Låt oss ge lite praktisk Afrikahjälp genom att exportera den svenska demokratin. Låt oss lösa en svårplacerad omplaceringsknut för vår kära socialdemokrati. Låt oss helt enkelt skicka ned Håkan Juholt till Sydafrika!

Juholt är van vid ett parti där ena halvan hellre sticker kniven i ryggen på den andra halvan än vinner val, än mindre gör något i folkets intresse. Juholt vet när det är dags att ta fighten, och när det är bäst att släppa några skopor popcorn för att förleda medias intresse.

Med Juholt som 'senior adviser' till Zuma borde ANC vara enat på ett litet kick, och Sveriges anseende återställt. Vem vet, när han ändå är där kanske han kan sälja några Bamse-missiler. Eller i alla fall en prenumeration på Bamse till ANCs bibliotek. Rune Andreassons budskap om att man kan göra alla till sina vänner genom att vara snäll mot sina fiender borde passa finfint i det Sydafrika där ju, våld och oroligheter till trots, svarta och vita verkar vilja skapa sig en gemensam framtid trots, eller snarare på grund av, det våldsamma förflutna.

2 kommentarer:

 1. Nu när Juholt vill bli kulturråd vid ambassaden i Sydafrika vill jag bara på detta sätt påminna dig om vad du själv har skrivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kvittar hur dumt, korkat och långsökt jag försöker skämta till det - förr eller senare hinner verkligheten ikapp. En himla tur att jag tagit en liten paus i invandringsdebatten. Annars hade vi väl snart fått se Morgan Johansson inviga ett kulsprutetorn på toppen av Öresundsbrons pyloner, ditsatt för den internationella solidaritetens och medmänsklighetens skull.

   Vi får hoppas att Juholt får med sig Suhonen ned, så vi får läsa inlägg om den svenska slavhandeln i Afrika baserat på Janne Lundströms och Jaime Vallvés seriemagasin om Johan Vilde.

   Radera