måndag 7 januari 2013

Lite om muslimer och katoliker

Tusan också! När jag äntligen samlar mig till ett inlägg om Katrine Kielos debunkning av islam-myter, så kommer den där Johansson Heinö före och säger allt. Bara att gå och trösta sig med en flaska whisky, som kapten Haddock säkert hade sagt om han inte redan censurerats av nykterhetsvännerna.

Så vad kan jag tillägga? Ett par små saker.

1: Katolikerna. Kielos jämför islamskräcken med 60-talets katolikskräck, och påpekar att katolikerna tog ju inte över Sverige. Hur kort minne har Kielos egentligen? Det var inte många dagar sedan hela det progressiva Sverige exploderade över tanken att Tonio Borg, en katolik, skulle få en post i EU. Skräcken för abortmotstånd, kvinnoprästmotstånd, kärnfamiljen, homosexmotstånd och allt annat som katoliker ju faktiskt står för än idag är inte långt borta. Händelsevis råkar även många muslimer tycka ungefär likadant.

2: Sverigedemokraterna. Kielos påpekar att Eurabia, ett Europa dominerat av Islam, är en ren myt. Att muslimerna framöver kanske kommer upp till 10%, och absolut inga 50%. Men vänta nu lite... hur skulle Kielos reagera om SD fick 10% i nästa val? Antagligen röra upp himmel och jord för att krossa rasismen. Så varför skulle inte de som tycker illa om Islam få bli lite upprörda över 10% Islam i Sverige?
Är jag härmed en slem rasist, som påpekar att Islam kan bli en tydlig och synlig del av Sverige framöver? Nej, den etiketten blir svår att få att fästa på mig, jag är en hal jäkel. Till skillnad från SD så bejakar jag Islams framväxt. Jag är en gammal, skäggig, patriarkal och sexualkonservativ gubbe. Att det invandrar en strid ström skäggiga, patriarkala och sexualkonservativa människor från Afghanistan och Somalia, so what? Jag har mycket lättare att knyta an till dem än till Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg. Att vi inte delar religion spelar inte så stor roll, det blir lättare att omvända en muslim som tror på Allah till Jesus än att omvända en ateist som skrattar åt mig för att jag tror på tomtar. Eller så blir det jag som blir omvänd, vi får väl se. Knackar det på ett par skäggon hos mig och viftar med en grön bok så är de välkomna in på en pratstund.

3: Barnafödande. Kielos hävdar att muslimer inte föder fler barn än andra. Men om så vore fallet, var är problemet? Poängen med invandringen är väl att vi skall få fler unga som kan ta hand om de åldrande och ej tillräckligt barnafödande svenskarna? Då är väl varje extra unge som en invandrare föder rena vinsten!?

4: Muslimernas egenskaper. Kielos verkar tycka att så fort invandrare från länder som Afghanistan och Somalia, länder där en majoritet lär ha rätt patriarkala och odemokratiska värderingar, efter ett års SFI-utbildning blir fulländade postmoderna feministiska gråsossar som glatt delar föräldraförsäkringen rakt av. Visst, jag håller med Kielos om att vistelsen i Sverige kommer påverka. När folk blandas så blandas åsikterna och värderingarna. Vilket innebär att många muslimer kommer försvenskas. Men: en del svenskar kommer bli ivriga muslimska konvertiter. En del muslimer kommer radikaliseras, tillsammans i homogena ghetton. Och som Säpo säger, så är militanta islamister ett hot emot Sverige. Jajamen, de militanta är en försvinnande liten minoritet, men det räcker med en tokdåre som smäller av en bomb. Oavsett om det är en rakad stolle i kängor eller en skäggig stolle i turban.
Genom att vi har den muslimska invandring som vi invandringsvänliga vill ha och nu fått, så kommer vi få en rejäl klick islamsk sälta i den svenska soppan. Själv gillar jag kryddan, fler konservativa är inte fel. Jag undrar dock om Kielos ivriga förnekande av att islam kan ha någon som helst påverkan på det svenska samhället är ett tecken på hur illa hon tycker om islam, egentligen. Dags för en fobi-etikett?

Med en rejäl konservativ invandring, kanske det kan vara dags för Kristdemokraterna att likt Broderskaparna bli religions-neutralt, börja hävda klassiska svenska (och invandrade) kärnvärden såsom kärnfamilj, livslånga äktenskap och hemmafruar. Centerns senaste utspel om månggifte borde också kunna tilltala den muslimske väljaren. För om vi skall välkomna muslimer, så visst skall de väl kunna ha partier i riksdagen med en för dem tilltalande politik att rösta på? Så kan vi få slut på den ängsliga svenska seden att trängas i mittfåran (ursäkta, etnisk stereotyp - jag är visst rasist i alla fall).

2 kommentarer:

 1. Islam har redan påverkan på det svenska samhället. Moskeer och könssegregering lite överallt är det första jag kommer på, samt givetvis nu böneutrop. Att vissa områdens kafeer ser ut som tagna från mellanöstern med idel män som sitter och fikar i timmar.

  Det finns ytterst få länder med stort antal muslimer där det inte är oroligt på ett eller annat sätt. Det räcker med att en promille av muslimerna (de är vanligtvis fler än så) drar ut på ett antidemokratiskt jihad för att de ska kunna ställa till med ordentligt med sattyg. Vi har redan åtskilliga procent som pga sina socioekonomiska faktorer nöjer sig med att 'bara' syssla med bedrägerier, knark och råna och stjäla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall vi slänga ut muslimer för att en promille beter sig illa, så får vi ju också slänga ut våra inhemska kulturarbetare, vänsterynglingar, sverigedemokrater osv. Bättre att rensa ut ogräset än att plöja upp hela fältet, om man vill ha någon skörd.

   Radera