tisdag 1 juli 2014

Schyman - demokratins försvarare?!

Jag har mina förutfattade meningar om hur våra politiker är. Kanske ni också? Vilka åsikter man kan räkna med att få från Reinfeldt, Löfven och Åkesson. Att Ohly lär kalla mig "idiot" oavsett vilka av mina åsikter jag luftar.

Även så om Gudrun Schyman. Ärligt talat, vad kan man förvänta sig av en revolutionär kommunist som idag leder ett radikalfeministiskt parti, med krav på omskolning av män? Nog är väl hon den första att vilja inskränka yttrandefriheten för de som inte tycker som hon?

Nix. I dagens tidning kommenterar hon Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Och hon uttalar sig med en tydlighet som skulle hedrat den renaste liberal. Gudrun tänker inte stå med vuvuzela och skandera hatramsor när Åkesson talar. Istället ska hon hålla ett eget möte, på betryggande avstånd, där hon talar om vad hon vill åstadkomma.

Så fullständigt rätt. Så ska meningsmotståndare mötas och bemötas. Jag håller antagligen med om väldigt få av Gudrun Schymans åsikter, men denna hennes inställning till demokrati och yttrandefrihet håller jag helt med om.

Jag hoppas innerligt att denna feminismens fyrbåk får lysa upp de mörka vrårna hos våra kulturredaktioner, saxofonspelare, äggkastare och gatuförnekare. Snälla ni, alla ni som vill tysta andra: gå och lyssna på Feministiskt Initiativ istället. Och råkar något av det Gudrun säger stryka er mothårs, börja då inte vråla ut ert besinningslösa hat. Fundera istället på vad ni hade velat ha för politik, och hitta en plats där ni kan ställa er upp och propagera för den.

Nästa gång jag stöter på någon vänstermupp som försvarar tystande av förhatliga åsikter tänker jag piska dem med Schyman-citat tills de ber om nåd. Tack, Gudrun!


Sen kan jag ju inte, efter denna hyllning till feminismens Margaret Thatcher, låta bli att dra fram ett citat från intervjun, vad gäller total och ensidig nedrustning av försvaret:
 "Vi måste ta steget. Vi kan inte ha våld som verktyg, varken i relationer människor emellan eller i internationella relationer"
Det här kan jag bara tolka på ett sätt. I Schymans samhälle så kommer polisen inte med våld få ingripa emot våldtäktsmän och hustrumisshandlare. Kanske dags för oss patriarker att rösta rosa i höst?

1 kommentar:

  1. Mmmm, krig kan vara rejält skitiga historier och det är ingen tvekan om att kvinnor alldeles för ofta kommit i kläm genom historien som våldtäktsoffer och det är fortfarande förfärande vanligt i särskilt Afrika idag. Dock förstår jag inte hur en nedmontering av svenska försvaret skulle hjälpa de kvinnorna (jo de användes som exempel i samma intervju där nedläggning av försvaret ingick).

    Mobbare, förtryckare och våldsverkare gör vad de vill för att de kan, ingen hindrar dem. Har översittarna vapen ... ja sjunga Kumbayaya och säga FyFy lär inte hjälpa.

    Fi (är det parti som minst) verkar inte förstå det breda spektrum av människor som finns, tankesätt, kulturer utan tror att om Sverige föregår med gott exempel och tar bort det våldsverkande försvaret, så kommer andra att följa efter. Suck. Såg att de fick 5% i en SIFO-mätning. Är det flumskolan med lite adderat genus som börjar få rösta. Stämmer inte riktigt då journalisternas tillhåll #1 röstar så stort, men journalister är ju journalister ....

    SvaraRadera