tisdag 22 augusti 2017

Bra jobbat, polisen!

Bloggaren iotakt är gramse på vår polis. Den demonstration för att stoppa tillbakaskickandet av afghanskättade iranier till Afghanistan som haft tillstånd för dagtida demonstration, och ändå glatt demonstrerat vidare på nätterna utan att polisen bryr sig, har nu fått förlängt tillstånd.

Ett konstigt sätt att belöna överträdelser, kan tänka. Men jag tror att polisen, likt Egon Olsen, har en plan. Polisen kommer se till att demonstrationen permanentas. Man kommer se till att Stockholms Stad sätter in bajamajor. Man kommer se till att Allt åt Alla och Svenska Kyrkan sätter upp soppkök. Sen, när alla är rotade, sätter polisen upp ett staket runt om och ställer upp vakter. Vips, så har vi ordnat ett litet koncentrationsläger där vi kan sätta alla afghaner och marockaner som senare REVA-aktioner och uppstädningar vid Uppsala Central fångar i nätet. Närhelst ett nytt trupptransportfartyg landar i hamnen med destination söderöver kan vi leda ut några hundra ur hägnet.

Efter ett tag, när kylan sätter in, kan vi förvänta oss att en del av de inneboende kommer finna de svenska återresebidragen intressanta.

Om afghanerna trots allt härdar ut - en del kanske är köldtåliga bergsbor - så får vi be UNHCR om hjälp att permanenta och bemanna lägret. Ett läger som blir en bra illustration för huvudstadens befolkning om följderna av en migrationspolitik med mer hjärta än hjärna.

Tack, polisen. Nu får vi bara hoppas Eliasson inte hinner sätta en pinne i hjulet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar