lördag 5 augusti 2017

Pride and prejudice


Knappt har Pride-veckan börjat så har en kristdemokrat trampat i klaveret, genom att kalla det som försiggår där för perverst. Till viss del får vi väl ge honom rätt - att köra MC utan hjälm är ett saftigt brott emot svensk värdegrund. Jag hoppas gay-polisen var på plats och kunde styra upp det.


Föga förvånande har kristdemokraten fått en del mothugg. Mothugg som jag faktiskt tänker ignorera, för att istället landa i en i ämnet närliggande artikel från Ann Heberlein i Sydsvenskan. Där talar hon sig varm för homosexuellas rätt att slippa smyga i garderoben. En rätt jag helhjärtat står upp för. Ett inledande citat skaver dock i mig:
"Det går inte att tvinga någon att ändra attityd, men det går att fordra av alla som lever i Sverige att de ska följa svensk lag och respektera varandra och varandras val."
Att avkräva andra respekt, det trodde jag var förunnat halvkriminella ungdomsgäng, inte något som kulturskribenter ägnade sig åt. Det verkar dock väldigt vanligt i den vänstervridna HBTQ-rörelsen.


Den sekulära staten bygger inte på respekt. Den bygger på att staten inte skall styra över våra sinnen. Vill du dogga i parken, klä barnen i slöja eller skicka dem till Unga Örnar, leva i kärnfamilj eller tillbe Vishnu så är du fri att göra det. Samtidigt är det fritt fram för övriga samhällsmedborgare att avsky, driva med och förlöjliga dina käpphästar hur mycket de önskar.
Det här är vi religiösa rätt vana vid. Vi kräver sällan att andra skall visa respekt för påvens hattar.


Tur det, eftersom vi också har svårt att hålla oss för skratt ibland. Även muslimerna håller på att lära sig att det är fritt fram att skämta med Muhammed i Sverige:
Eller nej, eftersom alla våra journalister darrar i knäna av rädsla att bli halshuggna och därmed inte vågar publicera några satirteckningar så lär de sig inte det. Men de borde.


Samma sak gäller bögarna. De har full frihet att utöva vad de önskar. Och vi andra har full frihet att hylla eller håna det.


Respekt är något vi som individer själva väljer att ge eller inte ge andra. Inte något som krävs av oss.
Skall bögarna få paradera i Pride-parad, då? Jag säger förstås ja, liksom jag säger ja till Jesus-manifestationer, kommunister och nazister. Däremot säger Ann Heberlein nej. Ann Heberlein??!! Jodå. Titta på den här gamla artikeln: Efter att en islamist haft ihjäl folk i Köpenhamn, lägger Heberlein skulden på Lars Vilks provokationer. Vilks borde alltså hållt käft så att inte de stackars efterblivna muslimerna, som inte kan förväntas bete sig som vuxna människor, blir provocerade och har ihjäl folk.


Kan det sägas tydligare? Bögjävlarna bör alltså ge tusan i provocerande Pride-parader, för annars kan det komma en upphetsad Pingst-pastor och meja ned folk med automatvapen. Enligt Heberlein.


Som religiös extremist tycker jag att bögarna skall gå i Pride-parad. Den som promenerar, syndar icke!


Det är nyttigt att häda. Speciellt mot den rådande värdegrunden. Kanske dags för mig att gå med i paraden, med ett plakat som hyllar kärnfamiljen och sex inom äktenskapet...

8 kommentarer:

 1. Hej! Det är märkligt att alla tongivande i Sverige är så överens om allt! Ingen tycker att migration är problematisk utan "tillför landet" massor. Sen spelar det ingen roll att bostäder, pengar, personal saknas. Visst finns det en agenda nåronstans. Tack och lov att SD ännu finns!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Hear hear! som man säger västeröver.

  Det bästa plakat jag någonsin sett i ett Pride-tåg var i Malmö för, säg femton år sedan (kanske inte ens hette Pride där då?).

  Två helt vanliga svenska män i trettioårsåldern, blåjeans, t-tröjor, normala skor och frisyrer, och med ett plakat som löd:

  "Vanliga svenska bögar"

  Det är lit deprimerande att man inom gay-rörelsen anser att läggningen och preferensen för sexuellt stimuli så till den milda grad trumfar alla andra personlighetsdrag att man alltid resonerar som om alla bögar och flator har samma bakgrund, erfarenheter och åsikter - ja nästa som om man resonerar som om de är samma person allesammans.

  Det kanske är så 'allas lika värde' skall förstås?

  Själv hoppade jag av som stödmedlem för cirka tjugo år sedan när RFSL vägrade demonstrera utanför moskén, vägrade kräva att homosexuella muslimer skulle vigas av imamer, och liknande.

  Hycklare är vad de är, tyvärr.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. RFSL är väl som de flesta organisationer infiltrerad av vänster-entrister. Som anser att alla som tillhör ett kollektiv solidariskt skall göra som kollektivets självutnämnda elit säger, annars är man en Onkel Tom.

   Radera
 3. Pride är inget att känna Pride över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pride är inte min parad. Jag har dock full förståelse för att många känner stolthet där. Liksom första maj-paraderna är det segrarnas parad; bögarna har gått från att vara jagade av staten och civilsamhället till att bli omhuldade av dem. För hundra år sedan hade den politiker som gått i paraden råkat illa ut, nu är det den som uteblir som alla ser snett på. Så nog sjutton har de anledning att vara stolta!

   Tanken att våra politiker skulle gå i första ledet i Jesus-manifestationer landet runt är ju smått komisk...

   Radera
 4. Pride = Shame on You!

  SvaraRadera
 5. SVT sysslar med sovjettyp av historierevisionism. I länken till Heberleins odaterade SVT-Opinion-kria om Vilks från 2015 anges Ann Heberlein (M) som författare. 2015 var den ombytliga Heberlein emellertid aktiv i FI. H´s nuvarande starka engagemang i (M) är från våren 2017.

  SvaraRadera