söndag 24 april 2011

Säg ja till genus!

Jämställdhetsdebatten har emellanåt genererat debattinlägg av varierande kvalitet. Men här är en riktig pärla: i Karlskoga har de nu fått genusperspektiv på snöröjningen.Vägarna röjs numera i följande ordning:
  1. vägar till/från dagis
  2. vägar till större arbetsplatser 
  3. cykelvägar till skolor
  4. resten
Detta är alldeles strålande! Vi grabbar i MMM (mulliga motorintresserade mansgrisar) gör tummen upp. Vi har länge lobbat för liknande prioriteringar.

Men - vill inte gubbar ha sina vägar röjda? Nix! Så fort snön faller kastar vi oss ut i våra bakhjulsdrivna bilar och sladdar skiten ur oss innan snöplogen hunnit komma och ploga och salta och förstöra nöjet för oss. Om plogarna blir förvisade till dagissvängen blir vi överlyckliga! Och vår ungdomssektion består av fattiga skolgossar som tyvärr bara har råd med bensin till fredagskvällens rundor runt stadens torg. Stackarna får cykla till skolan - och då är det skönt att det är plogat.

Sen finns ju förstås även chansen att plogbilen inte hunnit rensa vägarna tills det är dags att ta sig till jobbet. Hurra! Då får vi en ursäkt att köpa en mullrande, bränsleslukande 4WD att betvinga snödrivorna med som riktiga karlar.Och våra medlemmar i Norrland får användning för snöskotrarna.

Om nu några damer fastnar på vägarna som inte hunnit plogas? Ja, då kan de ringa vår jourlinje, så kommer vi förbi med terrängbilen och skjutsar. Det blir väl vår enda chans att få en kvinna i bilen...

Dags att avsluta inlägget med några ord från vår hovpoet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar