fredag 8 juli 2016

De' ä' dans på Husby brygga

Säga vad man vill om Almedalen, men nog är spektaklet pålitligt. Varje sommar alstrar det material till några glada skratt. För ett tag sedan var allas vår Gudrun igång och brände pengar:

I år är det SD som slagit till. Jimmie Åkesson vill återta de förlorade förorterna med folkdans och stöd till kulturevenemang.

Folkdans!?

Förslaget verkar seriöst menat. Genom lite privatspaning har jag avslöjat att SD redan har förberett en liten stormtrupp elitsoldater.

Partiledaren själv kommer gå i täten. Jag ser framför mig hur ett av Sveriges favoritprogram byter sin fånigt anglifierade titel från "Let's dance" till det mer sverigedemokratiskt nationalistiskt klingande "Dansom, drängar och pigor". Osannolika par virvlar runt i hambo och polska, och skapar braskande kvällstidningsrubriker. Våra politiker, väl vana vid att dra en vals eller två, får givetvis framträdande roller. Som till exempel Björn Söder och Rossana "du är inte min kavaljer" Dinamarca:
(Eftersom jag är lite lat får ni nu föreställa er en finurlig photoshoppning av ovanstående två bilder till ett eldigt tango-par. Ni med vänster-böjelser får väl för att undvika kräkreflexer istället föreställa er Dinamarcas häl på Söders haka istället, "antifascism är självförsvar" heter det ju när det goda våldet kommer på tal.)

En tvillingpolska borde också få plats som pausnummer:


Eftersom SD (ännu?) inte har egen majoritet, så får vi väl även ha med lite icke-svenska folkdräkter att spä ut de blågula fanviftande inslagen med. Här är mina förslag på lämpliga damer och kavaljerer:

Jag då? Kommer jag göra en insats för förorten, och svinga mina lurviga på stadens gator och därmed bekräfta dansbane-eländet? Nej, hu! Jag dansar inte. Hur anglofil jag än är, får en uppvisning i Morris-dans mig mest att tänka på detta:
 

Stöd till kulturevenemang!?

Nej, stopp nu, SD! Här har vi äntligen börjat få lite opinion för att staten inte bör stödja diverse skumma föreningar, ja till och med har några börjat vakna för att vuxna människor helst bör sköta sina fritidssysslor med egna pengar, och så börjar ni prata om att ösa in mer pengar i dessa föreningar?
 
Detta kommer inte sluta väl. Hur många minuter efter att ni gett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor en massa miljoner att dela ut tror ni det tar de vanliga bidrags-iglarna att skapa föreningen "Somalier för svensk folkdans", "antirasister för svensk kultur i förorten", och tjogtals liknande föreningar som glatt tar emot pengarna och sedan använder dem för att hålla kurser i antifascistisk gerillataktik eller inhyrande av islamistiska brandtalare?
 
Nej, gör som ni hade tänkt med dansen. Skicka in ett gäng SDU-are med nyckelharpa och portabla DVD-spelare med "Janne Vängmans bravader". Vad mer kan man göra för att göra svenskar av folk? Det var ju detta som gjorde folk av svenskarna!
 

Poliserna, då?

Dags att bli allvarlig. Åkesson pratade trots allt om lite mer än dans och tjo och tjim. Han talade huvudsakligen om att återta kontrollen över de förorter där kvinnor trakasseras och kontrolleras, de förorter där polisen inte går in på torget för att inte provocera de som de facto har kontrollen. Han identifierar flera verkliga problem. Tyvärr får jag, återigen, säga: Attans också, SD har ju rätt!
 
Polisen är ett katastrofområde. Poliser slutar, det är svårt att rekrytera nya. Högste chefen verkar sympatisera mer med brottslingar än med offer. Nu senast har han närmast uppmanat till civil olydnad i flyktingfrågan. Många underchefer följer hans agenda, där dialogpoliser, pinnjakt och att inte få skit från Aftonbladet Kultur är viktigare än att se till att de som bryter lagen hamnar bakom lås och bom.
 
Åkesson föreslår en ny polisstyrka med lite mer militära befogenheter. Något i stil med vad de har i Sydeuropa, alltså? Jag ser poängerna. Min åsikt är att när polisen kommer till ett område, då skall lugnet härska. Buset skall raskt slinka ner under sina stenar. I ett läge där busarna blir provocerade av polisens ankomst, där busarna går till motattack, där polisen då raskt retirerar: i det läget är det dags att gå in med militär styrka och rensa ut buset. Ni som läser vad Westerholm skriver på ledarsidorna.se minns kanske hans tankar från hans Libanon-resa?
 
Det räcker inte med en effektiv polisinsats. Vi måste också se till att de som haffats raskt döms och, i de fall de befinns skyldiga, får snabba och tydliga påföljder. Så är det knappast idag.
 
Samtidigt får vi inte glömma den vanliga polisen, den som skall ta vid när buset rensats ut. Den måste reformeras, uppifrån. Både inom polis- och skolväsende är chefslagren full av människor som ägnar all sin empati åt de som bär sig illa åt, och måttligt med energi till att se till att lag och ordning råder.

Återigen, vänner, återigen: Attans också, SD har ju rätt!

Vi behöver en ny(gammal) typ av ämbetsman:

 
Den nuvarande generationen, då? Dags för en trevlig reträttpost som statlig utredare eller ambassadör? Nej, jag har en bättre idé:

 


3 kommentarer:

 1. Österrikiska EKO Cobra (Einsatzkommando Cobra) har gjort insatser i andra länder. Italienska maffian fick rejält med pisk när de försökte utpressa en högt uppsatt industriledare (som jag inte tänker namnge).

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Spännande tider.

  Jag som propagerat för militariserad polis som en nödvändighet sedan före 2010, och som blivit kallad både det ena och det andra (fascist av vänsteranstrukna och kommunist av höger-dito...) förvånas endast över hur lång tid det har tagit.

  Är det så få svenskar som gått vakt, eller stått på post, att jag som inpiskad civilist fattar bättre än poliser, politiker och militärer att sätter man en regel måste man vara beredd att sätta 'pannben framåt' och stå på sig; annars bör regeln inte ens instiftas.

  Du är väl en av få svenskar som på ett välartikulerat sätt kan larma och varna för den verklighet som är Malmö med omnejd, och som är en försmak av Sveriges framtid för åtminstone ett århundrade framöver, undantaget rena Stalin-metoder.

  Vad tror du Malmös kommunpolitruker tycker om mitt förslag att förlägga all kommunal administration till baracker på von Rosens väg eller däromkring? Själv anser jag att det skulle ge området ett lyft, när hundratals, för att inte säga tusentals, kontorsanställda, tjänstemän och politiker skall luncha, parkera, ha gym i anslutning till jobbet osv.

  Kommunens kontorshus inne i stan kan hyras ut till Migrationsverket för 1300:-/person och dygn som skall inkvarteras, med en klausul att vistelsen får vara i högst två år före personen kommunplaceras utanför Malmö, eller får bli inneboende (utan ersättning) hos frivilliga.

  Frågan är väl hur man får fatt i kompetent folk till diverse polisiära enheter, nu när principen om ständigt sjunkande krav är fullt genomförd.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag är gammal gubbe har jag aldrig gått vakt, jag är en sån där som av medicinska skäl smet undan lumpen. Dock har jag lärt samma läxa av att fostra barn och husdjur.

   Det där med att lägga förvaltningen i Rosengård låter som en utmärkt idé! Själv har jag jobbat i Fosie ett par kvarter bort från Rosengård, och varje morgon/eftermiddag kört Ramels väg längs med Rosengård till/från jobbet, så så långsökt är det inte att en vanlig svensk skall kunna jobba i de trakterna. Det ger viss verklighetskontakt att se bilbrändernas utbredning med egna ögon, och se hur gängen samlas kring Shellmacken framemot kvällen.

   Radera