tisdag 19 juli 2011

Renässans för hemkört

Nu kommer förslag på att man kan få hemkört från systembolaget. En utmärkt idé, tycker jag, och en naturlig uppföljning till det här med gårdsförsäljning hos lokala producenter. Nu slipper jag åka ut till skumme Nisse i Blentarp själv och hämta lite destillat, bolaget hämtar själva och kör ut det till mig. Kanske även bolagets filial på Mobilia i Malmö kan ha ett utlämningsställe för polsk vodka, så säljare och köpare slipper stå ute på parkeringen och frysa.

Eh - va? Gäller det inte hembränt? Bara hemkörning av samma gamla varuutbud? OK, då var det ju inte så jättespännande. Men i alla fall en liten serviceförbättring.

Annars såg jag framför mig systemets nya drive. Jag har en del bekanta som börjat prenumerera på matkassar, där de får ett par veckors mat hemlevererat, med lite roliga recept. Så slipper de handla och fundera på vad de skall laga till. I systemets version blir det då:

Måndag: Berras bira. Lokalproducerat fulöl, levererat i 5-litersdunk. Tillverkat av 100% ekologiska råvaror.
Tisdag: Sunken surprise. En flytande pyttipanna, där Sunken samlar ihop vad för slattar han kan få tag i och blandar ihop. Ypperligt för att uthärda att det är tre dar kvar till helgen.
Onsdag: Svärmors själalindring. Ett ungt, eldigt rödvin på box - utan besvärande nivåmätare. Med reservtankskran, så man har ett extra glas när det är dags att fylla på.
Torsdag: Ärtsoppsdag - alltså slår vi till med en punschbuffé. Och eftersom punsch inte finns i mindre än 37cl, så är det bäst att göra storkok.
Fredag: Fredagsmys. Till chips passar det bäst med klart brännvin, gjort på potatis. Den här gången från Polen.
Lördag: Dags att bli exotiska, och se världen: rom från västindien, whisky från Skottland, Japan och Thailand, samt en avrundande fransk calvados.
Söndag: Nu väntar en ny arbetsvecka runt hörnet. Därför slår vi till med en dunk bonnabrännvin från en av våra lokala leverantörer, komplett med en brödlimpa att sila ur den värsta smaken med. Alternativt, om du är en sån där pervers typ som gillar att jobba, så kan du hälla dunken i din etanolbil och använda limpan till ostmackor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar