lördag 4 augusti 2012

Har regnbågen bara nyanser av rött?

Läste Tor Billgrens krönika om pinkwashing - om när en organisation gör reklam för sin HBT-vänlighet för att dölja andra, mindre behagliga, aspekter av organisationen. Läsvärt.

Själv tänkte jag fundera lite över vänstern. Som vanligt - börjar jag bli tjatig? EDL är tydligen i Stockholm idag för att berätta om vad man tänker göra för HBT-folket, antagligen genom att kasta ut alla muslimer. Motdemonstranterna är förstås också på plats, så det kan bli en fartfylld folkfest med raketer och gatstenar.

Även vissa vänstersekter verkar följa EDLs exempel: Pride i Uppsala som inte tillåter icke-revolutionära deltagare, ofog som just ställde till ofog förra året. Jag får känslan av att dessa organisationer inser att ingen vettig människa attraheras av deras revolutionära grundteser, varför de använder HBT för att mota ut sina motståndare.

Vänster och vänster förresten. Begreppet börjar kännas valhänt. Det finns så mycket vänster, och höger. Häromdagen stod Sahlin och Ohlsson tillsammans och spred tolerans. Samtidigt springer diverse nätverk på ytterkanten och sprider hat. En uppdelning i höger och vänster blir fel.

Bättre att dela upp oss, om vi absolut måste dela upp i vi och dem, i vi som vill ha demokrati, och de som vill ha diktatur. Så vet vi var vi har varandra.

2 kommentarer:

 1. Du måste väl hålla med om att religösa extremister är ett hot mot tex HBTQ rättigheter?
  Kristendom, judar, muslimer, buddister m fl har ju en historia av homofobi som är väldokumenterad. Skall vi inte alls ta upp det?

  SvaraRadera
 2. Ser ingen anledning att särskilt skilja ut religiösa här - går vi tillbaks 100 år, vilka organisationer var då inte emot HBTQ?
  Sen tror jag inte att det politiska hotet från oss religiösa är särskilt stort i Sverige. SvK är knappast HBTQ-rörelsens största fiender. Muslimer, buddister, ortodoxa judar osv är i minoritet, och kan därmed inte rösta igenom något.
  Extremister som vill ta till vapen - ja de skickar vi SÄPO på. Oavsett om de läser Koranen, Bibeln, Mein Kampf, Maos lilla röda, Khadaffis lilla gröna eller Das Kapital.

  SvaraRadera