onsdag 3 oktober 2012

En klyftig tanke

Det gör underverk för politikerföraktets bortträngande när politiker faktiskt lever som de lär. Ta till exempel vi moderater, som älskar lag, ordning och feta batonger. Den moderatpolitiker som medvetet trotsar lagen, till exempel genom att inte betala TV-licensen, lär ha en del att förklara för sin väljarkår. Är det viktigt att visa respekt för domstolar och polis, eller ej?

Men nu är det här en högerblogg, så jag byter raskt till att granska de socialdemokratiska granden istället för den moderata bjälken. Som gammalkonservativ är jag givetvis för ökade klyftor i samhället. Det skall löna sig att arbeta. Vill man ha en ipod, Harley Davidsson och sommarstuga så får man kavla upp armarna och jobba sig till det. Så kall och hård är jag.

Socialdemokrater, däremot, säger att de är för minskade klyftor. Inkomster och förmögenheter skall fördelas jämnt över folket. Visst, det är en hedervärd åsikt, som jag hyser all respekt för. Jag delar den inte, men debatterar den gärna. Pratar gärna om filosofin bakom att låta folk behålla det de tjänat in, jämfört med att låta alla dela jämnt på den kaka vi gemensamt skapar. Pratar gärna om praktiska konsekvenser; brist på incitament att slita ihjäl sig, och skapandet av segregerade gated communities för rika människor och kåkstäder för illegala invandrare.

Men jag är inte road av att sitta och ägna debattenergi åt att prata med någon som överhuvud taget inte menar vad de säger. Och här börjar jag undra vad gäller socialdemokraterna:
  • De fyller på lönen för sin partiordförande, så han tjänar lika mycket som regeringschefen. Eftersom denne tjänar över genomsnittet, så är ju detta en åtgärd som direkt ökar klyftorna i samhället.
  • De driver A-lotterierna. Smaka på det här citatet från hemsidan: "...det lotteri i Sverige som erbjuder störst chans att bli miljonär". Och nej, det var inte jag som lade till kursiveringen. Poängen med ett lotteri är just att man tar små slantar från många (fattiga?) människor, och ger rubbet till en som blir en rik knös. Menade sossarna allvar, så skulle de anordna ett lotteri där rika sossar fick ge en miljon var, som sedan delades ut lika till hela LO-kollektivet.
Så snälla socialdemokrater. Nästa gång ni vill tala med mig om de ökande klyftorna i samhället, svara gärna först på varför ni på de områden ni själva rår över gör ert bästa för att öka klyftorna.

2 kommentarer:

  1. En klyftig tanke?

    Fullständigt lysande skulle jag vilja säga, precis som Maja/HäxanMexan gör i dag, http://blogg.vk.se/Mexan/2012/10/04/morgonens-basta-citat-1015488
    ;-D

    SvaraRadera