lördag 10 november 2012

Och SD de stiger

Det går bra för Sverigedemokraterna nu. Tredje största parti...

Vad skall vi göra, vi som röstar på andra partier och vill se en annan invandringspolitik än den som är SDs? Ropa "inga rasister på våra gator" ännu högre? Slänga fler ägg och gatstenar?

Jag tror SD får det stöd vi andra har skramlat ihop åt dem.

Invandringen funkar inte optimalt idag. Knappast förvånande, det är endast de mest enögt landstingskramande byråkratiälskarna som kan tro att en verksamhet är optimalt organiserad utan några möjligheter till rationalisering. Vi som vill ha invandring (väl?) borde vara de som är som mest intresserade av att invandringen flyter så bra som möjligt. För det är ju endast då vi kan vrida på skruven och ta in ännu fler! Det finns ingen brist på problem att rota i:
  • Bostadsområden där få har jobb, unga män propsar på att få styra sitt 'hood' själva utan snutjävlar, och brandkåren möts av stenkastning.
  • Lång tid att lära sig svenska, och höga trösklar till jobb, vilket ger lång tid in på arbetsmarknaden.
  • Sunkiga skolor i invandrartäta områden.
  • Illegala invandrare som lever utanför rättssamhället.

Men, om man råkar nämna dessa problem, då inte bara tycker man fel utan är fel. Då kan man mobbas hur som helst, på samma ohämmade sätt som när man höll på fel hockeylag i skolan. Om man sen dessutom råkar ha Sverigedemokratiska lösningar på dessa problem, så kan man bli omplacerad på jobbet. Eller inte få ett jobb - en ledarskribent i kyrkans husorgan föreslog åsiktsregistrering och jobbförbud för SD-sympatisörer. Det ger mig vibbar av både McCarthy-tiden och Torsten Leander. Fina förebilder, minsann. Den till kyrkan knutna tankesmedjan Seglora Smedja anser att SD till varje pris inte skall normaliseras, utan marginaliseras. En syn på "den andre" som väl borde resultera i ett livstidsmedlemskap i det parti man hatar så. Här tror jag Bamse har en klokare syn på tillvaron - bättre att bjuda in vargen på middag och få en vän.

Nej, jag ser bara ett sätt att undvika att det blir SDs politik som blir verklighet: att presentera en egen politik. Att ta problemen ovan vid hornen och tala om hur de skall lösas, till gagn för etniska svenskar (aj aj, där försa jag mig), nyinvandrade svenskar och ännu oinvandrade, potentiella svenskar.


Som extremliberal har jag en del extrema lösningar:
  • Släpper vi invandringen fri slipper vi de illegala invandrarna, per definition. Nja, en och annan knarkbaron och krigsförbrytare vill vi nog fortfarande hålla utanför. Men resten är välkomna att finna lyckan i Sverige. Oavsett om de luktar vitlök, bär konstiga kläder eller riskerar tunna ut den rena vita rasen.
  • Minskar vi trösklarna till arbetsmarknaden blir det lättare att komma in på arbetsmarknaden.
  • Satsa hårt på utbildning. Bra individanpassad utbildning, inte bara förvaring.
  • Ta SD på orden, anamma deras förslag att hjälpa vid källan. Hjälp USA att störta korrupta härskare. Starta svenska sjukhus, dagis och arbetsplatser i krisområden. Skicka med ett par Jas-plan för att hålla ordningen. Se bara till att pengarna kommer folket tillgodo och inte fyller härskarens garage med Rolls Royce-bilar.

Vilka lösningar har du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar