lördag 8 mars 2014

Mot en ny försvarspolitik

Moderaternas ras i förtroendemätningar och Putins Krim-inella agerande i Ryssland får mig att undra om det inte är dags för högern att växla in på ett nytt spår. Istället för att triangulera sossarna med skattehöjningar, vilket bara får gammelmoderater att fly, så är det dags att lära av vår granne i öster. Ut med den feministiske, lyssnande och eftertänksamme Reinfeldt. In med en häradsbetäckande macho-Rajraj som jagar björn från skoter ihop med Putin, och sitter barbröstad ihop med Plura och Guillou och diskuterar hur man bäst grillar det nyskjutna utrotningshotade djur de sitter och flår framför TV-kamerorna.

Sveriges utrikes- och försvarspolitik kan behöva Putiniseras. En lämplig första åtgärd är att undsätta Åland med svenska trupper, förklädda till tyska trollingfiskare och sommarstugespekulanter. Åland bebos ju av en svensktalande befolkning som inte högre önskar än att återförenas med fosterlandet. Väl?

Någon kanske invänder att våra svenska gossar inte riktigt är mogna uppgiften? Det sägs ju att ett land alltid har en armé: sin egen eller någon annans. Nåväl, låt oss hyra in någon halvmiljon soldater från Nordkorea, ihop med lite kryssningsmissiler och kärnvapen. De borde bli billigare än inhemsk arbetskraft. Ett kärnvapenparaply runt Gotland borde avskräcka även dansken. Legosoldater är ju också en god gammal tradition som spårar sina anor till de stora svenska krigarkungarna, vilket borde tilltala moderaternas kärnväljare (pensionerade majorer som åker på WW2-resor på sommarlovet och prenumererar på Jane's defence weekly).

Nästa steg, när vi väl grävt oss ned på Åland, är att kontakta Putin för en delning av Finland. En modern Molotov-Ribbentrop-pakt där vi får de svensktalande områdena, och ryssarna tar de medborgare som pratar lika obegripligt som ryssarna själva. Detta snilledrag ger oss inte enbart ett imperium som spänner runt Östersjön, det ger också moderaterna full och total uppbackning från alla kommunistiska kultursidor i Sverige (dvs alla kultursidor i Sverige). Ni minns väl hur vänsterpartiet under andra världskriget hyllade Hitler? Visst, sen fick han inte lika lysande recensioner därifrån efter att han huggit Stalin i ryggen, men ändå. Gör moderaterna upp med Putin så kommer Åsa Linderborg älska oss.

Sen är det Norges tur, och sen tar vi oss an danskjävlarna.

Eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar