tisdag 1 april 2014

Äntligen en enad front emot våldet

Häromdagen hände, som ni säkert redan läst om överallt, något tragiskt här nere i söder. Inför en match mellan Djurgården och Helsingborg blev en besökande supporter ned- och ihjälslagen. Tragiskt.

En glädjande följd av detta illdåd är att Sverige nu står upp som en man emot fotbollsvåldet. Tidningarna ropar efter hårdare tag, polisiär spaning och långa straff. Inte minsta urskuldande och ursäktande av gärningsmannen. Det värmer ett gammalt moderathjärta, som önskar att hans gamla parti fortfarande drev dessa konservativa kärnvärden.

Ingenstans höjs några röster för att några supportrar är fulare/finare än de andra. Inga Stockholms-krönikörer med hjärtat hos DIF har ännu hörts yttra att det är dags att gå till motattack emot Skåne-supportrarna. Ingen här nere har hävdat att tillresta supportrar får skylla sig själva. Nej, alla är helt eniga om att våldet, oavsett vilket lag det kommer ifrån, är fotbollen till förfall, helt oursäktligt och skall bekämpas stenhårt.


Vad jag önskar att det vore likadant i politiken.

1 kommentar:

  1. Ja tänk om det kunde hända! Jag är så in till döden trött på dubbelmoralen, ängsligheten och hyckleriet i den här valrörelsen .. och jag törs inte tänka på vilka uttryck paniken och desperationen kan ta sig om Alliansen opinionssiffror stiger under slutspurten.

    Efter att ha tagit del av hatstormen mot Granntanten och följande polisutredning så inser jag att det finns ett bottenlöst träsk med en enögd hjärntvättad armé som är beredda att krossa allt för att "vinna".

    Exakt VAD de tror att de ska vinna har jag ännu inte förstått??

    SvaraRadera