söndag 3 juni 2018

Statskuppen

Nog minns ni väl hur Marita Ulvskog, en av sossarnas partigängare, efter den borgerliga valsegern på 70-talet sa att det "kändes som en statskupp". Hon fick mycket skit för det. Jag förstår dock hur hon kunde känna så, sossarna hade ju haft makten i decennier och målmedvetet jobbat med att gifta ihop Partiet, Rörelsen och Staten. Att då förlora statsmakten måste känts som en rökare i mellangärdet. Eller, om Ulvskog hade identifierat sig som kukbärare, en spark mitt på kulorna.

Men det var inte den gamla statskuppen jag tänkte ta upp idag - utan den som hänt nu. För visst måste väl SD ha genomfört en statskupp?

På väg i bilen häromdagen slog jag på svensk radio (P2), i hopp om att få höra lite vacker musik, och landade i ett program där man gick igenom historien för sången "Du gamla du fria". Sveriges nationalsång, ni vet. Sveriges nationalsång får en seriös genomgång i Sveriges Radio - fittpysslets könsabnormativismens, revolutionens och snuthatets högborg! Någon måste ha satt Bah Kuhnke i en fängelsehåla och placerat dit Kent Ekeroth istället.

Jag hann lära mig en hel del. Nationalsången hade, innan den blev nationalsång, under decennier framförts på konserter av firade operasångare. Ursprungligen hette den "Du gamla du friska", och bygger på en gammal fin folkmelodi.

Jag ser fram emot hur alla vi Sverigevänner, vilka partier vi nu organiserar oss i, tillsammans får stå och vifta med svenska flaggor och stämma upp i kör, påhejade av de som nu har makten.


Kom ihåg att alla officiella dementier får förutsättas komma från fienden. Kampen fortsätter!

4 kommentarer:

 1. När det gäller det nu så omdiskuterade "opartiska" SVT kommer jag ihåg att Marita Ulvskog var en mycket anlitad "expert" i politiska frågor innan hon helt och hållet kom ut som en trogen s-gängare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge man kan använda en medlem i sossarnas verkställande utskott som opartisk statsvetarkommentator vet jag vad jag anser om opartiskheten...

   Radera
 2. Hej.

  Gick man verkligen igenom alla fyra verserna?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att i alla fall de första två verserna spelades upp. Vad är så farligt med resten? "Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd"?

   Radera