söndag 3 juli 2011

Kistdemokraterna

Nu känns det som om Hägglund slagit i sista spiken i kistan.

Häromveckan var det riksting för KD - ett utmärkt tillfälle att dra upp nya, spännande mål för partiet, som sedan kan bli veckans diskussionsämne i Almedalen. Men nej. Vad serverar han? Partiet skall satsa på unga - vem vill inte det?

Partiet har problem. Jag är en gammal konservativ, blålila stöt, som längtar tillbaks till en medeltida moral, men inte ens jag är särskilt road av att rösta på KD längre. Allteftersom de plockar bort sina gamla profilfrågor och blir hbt-vänliga, abortvänliga och ointresserade av kärnfamiljen så blir de allt mer lika de andra partierna - förutom att de inte har någon politik.

Så vad kan de göra? En tanke jag har är att bli det nya invandrarpartiet. Förr kom invandrarna från Chile och Iran, var flyktingar från militärdiktaturer och teokratier, och därmed mumma för VPK och S. Men nuförtiden kommer det invandrare som är muslimer, katoliker, afrikanska lutheraner osv. Och de är så konservativa och bakåtsträvande att de får en småländsk pingstpastor att likna en HBTQ-aktivist.

Sossarna verkar ha fattat galoppen, broderskaparna är inte kristna längre utan allmänreligiösa. Men vilken vettig konservativ muslim vill egentligen gå med i ett parti som vill krossa kärnfamiljen? Här borde KD gå in och bli 'kyrkodemokraterna', osagt vilken kyrka. Med ett program som tillåter oss gamla konservativa stötar att fortsätta vara konservativa stötar. Med en familjepolitik som låter familjen välja om den vill ta hand om barnen själv eller ej, och lägger den ekonomiska makten för valet hos familjen. En liten vink: att invandrarfamiljer väljer att utnyttja vårdnadsbidraget är kanske inte ett problem, utan en möjlighet. Låt den som vill vara hemma, och skapa sedan strukturer runtom som gör det möjligt för föräldrar och barn att träffa andra som talar svenska. Problemet är inte att föräldrar stannar hemma, problemet är våra segregerade invandrar- och svenskområden.

En politik där det är en självklarhet att församlingar skall få bygga sig kyrkor och moskeer, med eller utan minareter och klocktorn, med eller utan böneutrop och klockklang, borde också kunna ge några röster. Så himla kul är det nog inte att trängas i en källarmoské för att inte Svensson skall förargas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar