lördag 25 februari 2012

Släpp fångarna loss...

... det är vårat land. Inte Bernadottes.

Ja, nu är det dags. Dags att hoppa ut ur garderoben och outa mig själv som en brinnande republikan. De senaste dagarnas debatt om den stackars flickans namn var bara droppen. Kan vi inte lämna henne i fred? Inför republik, och låt lilla Estelle leva i lugn och ro i ett radhus någonstans.

Om vi nu skall ha republik, vem skall vi då ha som president? Där får vi välja noga. Tänk på att kungen, med sina kaffeflickor och aningslösa uttalanden om despoter, har försöjt en inte oansenlig mängd journalister genom åren. Tänk om vi väljer Fredrik Reinfeldt till ny president. Efter ett par hemma hos-reportage får journalisterna skola om sig till finansanalytiker. Om nu inte Filippa gömt undan några kaffepojkar i blusärmen.

Nej, vi skall ha en president som håller mediaintresset uppe. Och då finns endast en kandidat:

Håkan Juholt!

Håkan vet hur man matar pressen med nya, kontroversiella uttalanden. För att sedan på eftermiddagen gå i motsatt riktning.
Håkan kan få oss mustaschprydda män att bli senaste mode igen.
Håkan är van vid att stå i pressens sökarljus. Han står pall. Bara han slipper knivar i ryggen från sina partikamrater, så kommer ingen att kunna rucka honom.

Men vore det inte bättre att behålla den garanterat opolitiska kungafamiljen? Juholt kanske kommer börja driva en massa politik på tvärs emot regeringen? Nej, här har vi allt att vinna med Juholt. Minns att C-G och Silvia då och då råkar häva ur sig något politiskt i ett av alla sina invigningstal. Och eftersom de gör det så sällan, och absolut inte får göra det, så blir det ett himla liv. Men när tog någon ett Juholt-utspel på allvar sist?

Så, alla republikaner från höger till vänster. Förena er med mig i kampen, och välj Håkan Juholt till president!

1 kommentar:

 1. Att välja statschef är enkelt.

  Börja med en beskrivning av ämbetet och ha sedan generösa nomineringsregler.

  Låt sedan medborgarna välja direkt och si det kommer säkert inte bli en avdankad politiker som passar in på ämbetet.

  Per Kjellén
  Kungsbacka

  SvaraRadera