tisdag 25 augusti 2015

Till moralpolisernas försvar

Ni har väl hört om, och förfasat er över, de däringa sedlighetsvakterna i förorten? Grabbarna som hoppar på kvinnor som är västerländskt klädda och med tillmälen försöker tvinga damerna att klä sig i Fjällräventält?

Jag tycker, liksom Thomas Gür, att Islam är en frisk fläkt i Sverige. Jajamen. Jag är ju konservativ, och tror på många sådana där konservativa värden som monogama heterosexuella äktenskap, familjeheder, fosterlandet, kadaverdisciplin i skolan och ordentlig uppfostran av barn. HBTQ, postmodernism och öppna hjärtan gör mig bara förvirrad. Så många av de konservativa värderingar som nu förs in med muslimska (och syrisk-ortodoxt kristna, inte att förglömma) invandrare ser jag sunda drag i. Och nej, detta är inte ett försvar för buffelknuffar från balkonger, tvångsäktenskap eller klanstrider. Det finns bra konservativa grejer, och mindre bra.

Det är inte heller acceptabelt att hoppa på folk för deras klädedräkt. Varken om de väljer att gå i shorts i förorten, i slöja i innerstaden, eller i kippa runtikring Malmö. Möjligen kan man få ge ett par välmenande och vänliga råd till de som har onepiece.


En sak som dock ofta saknas i Sverige är det gamla bondesamhällets moralpoliser. Ingen säger längre till när ynglingar drar runt på kvällen och bär sig åt, när tölpar hoppar i bassängen utan att duscha före, när folk röker i busskön. Och den som gör det åker väl på en propp.

In kommer våra nyfunna moralpoliser. Det de gör är gott, de gör det bara vid fel tillfällen. Sverige bör se dessa unga män som en resurs, som med minimal omskolning kan utgöra ett värdefullt tillskott till arbetskraften.

När jag säger omskolning av män, vad tänker ni då på? Just det: Gudrun Schyman! Låt oss sätta henne i Bert Karlssons entreprenörsskola, för att sedan öppna ett omskolningsläger någonstans i Sverige. Någon avlägsen stans.

När de unga gossarna sedan kommer ut från lägret, är de redo för sina nya uppgifter. Jag ser framför mig scener som dessa:
  • Ett gäng ynglingar sitter fulla som ägg och sprutar öl på förbipasserande. Ett gäng moralpoliser hoppar fram, läser några lämpliga koranverser, delar även ut flygblad från IOGT, kör sedan hem ungarna till sina föräldrar, som även de får en uppläxning.
  • Ett ungdomsgäng på badet går först direkt från omklädningsrummet till bassängen utan att passera duschen, behåller kalsongerna på under badbrallorna, och ägnar tiden åt att tafsa tonåriga flickor på brösten. Badets moralpolis visar gossarna hur obekvämt det är att gå runt med kalsongerna uppdragna över huvudet.
  • En granne struntar i att ta ur luddet ur torktumlaren. Moralpolisen ser till att alla grannens plagg körs i torktumlaren tills de passar som dockkläder.
  • Någon i hyreshuset envisas med att spela pojkbandsmusik högljutt på stereon alla tider på dygnet. Moralpolisen byter ut alla hans låtar mot dragspelsmusik.
Nog vill vi väl alla ha en moralpolis att kalla på vid behov?

1 kommentar:

  1. Det är inte bara kvällarna som blir allt mörkare även förorterna blir allt svartare. //tompas11

    SvaraRadera