lördag 14 augusti 2010

Gudrun tar priset!

Eftersom detta lär bli en illblå, konservativ och allmänt bakåtsträvande blog kan det vara läge att börja i andra ändan: med en hyllning till Gudrun Schyman.

Denna blog tilldelar härmed Gudrun Schyman den virtuella (och fiktiva) Unsgaard-pokalen. Den delas ut till den politiker som under året bäst lyckas skapa positiv publicitet kring alliansens arbetslinje.

Motivering: För ett tag sedan blev det känt att Gudrun har anlitat (vit!) städhjälp, och därmed använt sig av RUT-avdraget. För detta har hon sedan fått en hel del kritik högerifrån, bland annat här. Vi anser däremot att Gudrun handlat oförvitligt. Hade det varit så att man kunnat hitta några citat där Gudrun uttalar sig föraktfullt mot städning av privathem, så hade hon kunnat anklagas för dubbelmoral när det gäller själva städjobbet - dock ej gällande RUT-avdraget. Men: Gudrun har tidigare uttalat sig mycket positivt om städning:'"Pigjobb" tycker jag är ett dåligt uttryck. Det är ett hederligt och viktigt arbete och det ska självklart finnas ...' Ett uttalande som klart och tydligt uttalar sitt stöd för alliansens arbetslinje, där inget arbete är så fult att det är att föredra att gå på bidrag istället.

Prissumma: Nja, ett gott arbete är sin egen belöning. Priset består i den publicitet gärningen orsakar. Och, som Gudrun själv säkert skulle säga, all publicitet är bra publicitet. Och gav vi henne några pengar skulle hon säkert bränna dem på något onödigt. Det skulle vi, i alla fall.

Kritik mot utnämningen, och bemötande därav: Men vänta nu, för att få Unsgaard-pokalen måste man väl ha blandat in lite utländska städerskor, fekalier och trapphus? Jo, det är ju meriterande, men vi vet inte riktigt hur det ligger till. Städerskornas nationalitet hade inga tidningar rapporterat om. De skånska måsarna är rätt aggressiva störtbombare, så kanske det fanns lite organiska avlagringar att skrapa bort från fönstrena (fönsterputs ingick enligt rapporterna i städningen). Visserligen är skånegårdarna oftast envånings, men nån vindstrappa bör hon väl ha.

Till sist vill vi välkomna en av FP:s mest publikdragande politiker till den stundande valrörelsen. Va? Inte FP? F!? Oj då. Ja, då passar vi istället på att välkomna hela F! till alliansens varma famn, och arbetet med att sälja in arbetslinjen. Ett samgående mellan Centerns kvinnoförbund och F! skulle kunna stärka en för tillfället svag gren i alliansträdet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar