fredag 27 augusti 2010

Kopp på dig, Bodström

Häromdagen lyckades Thomas Bodström skapa rubriker, när han ångrade sig på upploppet och landade pladask i vattengraven, till mångas skadeglada utrop. Men jag tror de flesta har fått det här helt om bakfoten. Bodström var inte rädd att visa upp droger i provet - tvärtom!

Nu när Monas ungdomliga utstrålning börjar bytas mot statskvinnans kavajer, så behöver vänstern ett affischnamn som kan attrahera ungdomen. Vem bättre än socialdemokratins bad boy, en man som tillochmed sagt sig provat hasch en gång i tiden? Eftersom vi äldre anser att alla ungdomar är knarkare, fildelare eller ännu värre, så tror vi de kan attraheras av en (förmodat) partysnortande Bodström.

Vad Bodström nu insåg, när han förberedde sig för att fylla den bittra kalken och hörde sköterskan läsa upp ena partydrogen efter den andra som testet hittade, var att han var ju ren. Och om ungdomarna fick reda på det, så skulle hans street cred rinna ned i toaletten tillsammans med det förödande provmaterialet. Kanske någon tillochmed skulle googla fram att han sitter i kyrkofullmäktige hemmavid!? Då blir han lika spännande och alternativ som Göran Hägglund.

Här finns även en lärdom för alla de skötsamma nördar som går i de skolor som skall införa "frivilliga" drogtester. Se till att vägra kissekoppen så publikt det bara går. Lägg dig och skrik på golvet, spring ut genom dörren utan att öppna den först. Då kommer alla tro att du är en häftig knarkare!

Till sist: inget gott som inte har något mera gott med sig. Nu har vi fått in ett nytt ord i ordlistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar