söndag 19 juni 2016

Äntligen har Migrationsverket vaknat!

Ni har kanske läst om hur Migrationsverket tecknat avtal om att få använda ett gigantiskt kryssningsfartyg (allt som är större än min ungdoms Mirror-jolle är gigantiskt...) att inhysa migranter i? Alla hackar nu på Migrationsverket, eftersom båtens ägare verkar vara halv- eller helkriminella och ingen kommun vill låta båten ankra.

Men jag ser en plan. Jag ser framför mig hur båten försöker landa i kommun efter kommun, tar emot några hundra asylsökande för att sedan få dra vidare. När sedan båten är full, så tuffar den sakta söderut till någon stilla hamn i Libyen där den släpper av sin last. Sedan åter till Sverige, där proceduren upprepas.

Båten tar 1800 passagerare. Ygeman ville utvisa 80000. Efter drygt 40 resor har vi nått målet. För de som blir över kan vi chartra Romsons skuta - förutsatt att den klarar miljöprövningen.

4 kommentarer:

 1. För bra för att vara sant!

  SvaraRadera
 2. Båten behöver givetvis kompletteras med tåg och bussar så att även inlandsutlänningar kan komma hem.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  I Murmansk lär det finnas gott om fartygsskrov som håller högst en resa. Vi kanske skulle kunna få ta dessa av Ivan? Fyll på med folk som aldrig har haft i Sverige att göra, kör till Libyen och strand fartyget, och se till att varken skrov eller motor duger till annat än skrot.

  Givetvis bör den som skall utvisas erbjudas att på egen bekostnad flyga till sitt ursprungsland först.

  Men vem tror vi att vi lurar utom oss själva? Det är få i dag som har både vilja, visdom, vetande och vett att verkställa detta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera