lördag 25 juni 2016

De där hemska omröstningarna

Det är mycket som inte gått den rätta vägen på sistone. Först röstar svenska politiker för att stoppa invandringen med hjälp av nya, striktare lager, sedan röstar britterna för att stoppa invandringen genom att gå ur EU. Etablissemanget brister ut i gråt och tandagnisslan, och sliter sitt hår. Allt är förlorat!

Nix. Jag har smarta vägar framåt, vad det än gäller.

I EU ser det lite mörkt ut för Sverige framöver. En nettobetalare, britterna, drar sig ur. Vi kan väl alla räkna ut att det inte blir Frankrike eller Grekland som tar notan, eller att EU skulle tänka sig att dra ned på utgifterna. Så vad gör vi, för att inte stå med svarte-petter? Kolla in denna karta:
Commonwealth. Några välutvecklade, engelsktalande länder: Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland. Indien, en av världens folkrikaste nationer, förvisso plågad av korruption, men på gång. Samt diverse länder i Västindien, Afrika och Asien därtill.

Jag föreslår att Sverige resolut drar sig ut ur EU, och begär att få gå med i Commonwealth istället. Och sedan gör vårt bästa för att övertala norrmännen att hänga på. Med bra handelsavtal borde vi till rimliga priser kunna få kanoter från Kanada, iskall öl från Australien, ljummen öl från England, whisky från Skottland, bara brith från Wales, rom från Västindien och arbetskraftsinvandrande kockar från Indien. Samt exportera gröna ärtor - till alla utan tyskarna. Vad mer behöver man?Den nya svenska invandringspolitiken, sedan. Biskopar är i tårar efter omröstningen. Twitter exploderar. Men jag har lösningen!

Som vanligt, så behöver vi inte vänta på revolutionen eller ens majoritet i riksdagen. Det är bara att spotta i nävarna och sätta igång. Alla som vill ha en rejäl invandring skapar helt enkelt en förening. En förening dit alla medlemmarna sedan donerar en rejäl summa pengar, förslagsvis ca 10-50% av sin bruttoinkomst. Va, för mycket? Men för helvete - värderar ni människoliv i pengar, era fascistsvin!? Slanta upp nu, bara. Kändisar och biskopar går givetvis först i ledet, jag tror dessa nog kan fås att donera alla de pengar de sparat genom sina bolagsaffärer. Eller i alla fall en pizza och Netflix i månaden.
När ni väl har pengarna, så utnyttjar ni att Sverige fortfarande har öppet blås för arbetskraftsinvandring. Ni anställer helt enkelt invandrare i stora mängder. Livstidsanställer. Genom att ni, genom de medel ni samlat in, betalar konkurrenskraftiga och vita löner, så kommer statskassan att få in så mycket i skatt att välfärden är räddad. Inga skenanställningar här, inte. Ni ser även till att bygga ordentliga bostadsområden till de ni anställer. Visst, ni själva kommer bli lite fattigare och kanske inte ha råd med en andra bil, ny platt-TV eller hämtpizza. Men tänk så många liv ni kommer ha räddat.

Vad gör ni då med de ni anställt - vilka sysslor ska de utföra? Det är inte direkt någon brist på uppgifter här i landet - det det är brist på är någon som är villig att betala för uppgiftens utförande. Och betalningen har ju ni redan fixat, med egna medel. Vad sägs om att erbjuda ordningsvakter i förorten? Extra händer i skolan, det där som gymnasister skulle sättas på? Jordgubbsplockning? Jag överlämnar med varm hand åt er fantasi att hitta lämpliga uppdrag. Kom ihåg, ju mer pengar ni kan dra in på att hyra ut er arbetskraft, desto fler kan ni ta in nästa år. En tung lärdom man får som företagare: det är inte bara att önska sig pengar av andra, intäkterna måste minst match utgifterna. En lärdom ni nog kan behöva.

Låter det här orealistiskt? Alls icke! Ni glömmer väl inte att ni har 87% av Sverige bakom er? Med en så enorm mängd människor villiga att ge, så blir intäkterna enorma. Kan detta funka vi skatteintäkter, så kan det även funka via frivilliga bidrag. Det borde till och med gå bättre, då människor normalt är mer villiga att ge till en sak de stödjer och tror på, än att se sina pengar trilla in i ett svart skattehål - i det senare fallet tar man hellre ut lönen via ett bolag i stället och behåller pengarna själv, har jag hört ryktas.

Som Ingemar Stenmark säkert hade sagt: de' är bar' å kör!

2 kommentarer:

 1. Ja, 10% eller tionde bör man kunna avvara till sin religion.

  Mycket intressant förslag om Commonwealth, förresten. Har inte hört det från nordisk horisont tidigare.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Eftersom det bland kändisexpertisen är populärt att åberopa diverse så kallade 'historiska skulder' (arvsynd i sekulär form tänker jag mig) så kan väl Sverige och Danmark tillsammans med Italien och Libanon hävda överhöghet över Storbritannien och dess ättelägg?

  Skämt åsido hoppas jag verkligen att vi kan få igång en process för ett svenskt utträde ur det allt mer sovjet-liknande EU. Jag misstänker att EU dels tänker hämnas på Storbritannien, dels tänker göra det praktiskt omöjligt för medlemsländer (i alla fall goddagspiltar som Sveriges representanter är) att folkomrösta om utträde.

  huruvida skutan "Svea" skall styras åt styrbord, badbord, kryssa framåt eller slöra kan vi träta om väl det är vi som står med handen på styråran.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera