torsdag 14 april 2016

Bostadsbristen är löst!

Den här gången är det inte jag som kommer med något tokigt förslag, utan allas vår finansminister. I samband med att budgeten släpps har hon skaffat sig en analys: vi går mot bättre tider. Invandringen, som nu kostar hundratalet miljarder per år, kommer snart gå med vinst. Det är bara en sak som krävs:

Att de som anländer får jobb och börjar betala skatt. Då ordnar sig allt.


Ganska smart tänkt, så löser vi det mesta. Bostadsbristen till exempel. Se på alla de unga som idag står i årslånga köer till hyreslägenhet, och inte har pengarna till en bostadsrätt. Följer vi finansministerns recept fixar det sig. Det är bara för dessa unga att köpa en villa, med lånade pengar. För på varje villatomt ligger flera kubikmeter jord och bara väntar på att det skall hända.

Om vi bara ser till att göra om jorden till guld. Då ordnar sig allt.

Då har de svårt skuldsatta villaköparna råd att omedelbart lösa lånen och slänga över en fet bunt kontanter, eller likt Joakim von Anka en säck guld, till en byggfirma och uppföra tre nya hus. Varpå tre nya mambos kan köpa hus, göra om jordet till guld och bygga nya hus. Och så vidare. Likt Löfvens geometriska ökningstakt på ministrarnas jobbskapande åtgärder kommer detta ta fart så raskt att Sverige snart är fullbebyggt, och vi har de bostäder som krävs för att ta emot världens miljarder fattiga.

Att det var så enkelt.

Ja, allt är enkelt om man hoppar över detaljerna. Detaljer som att alkemi inte funkar. Detaljer som att det inte går att skaffa fram mängder av jobb för outbildade på en genomreglerad arbets-"marknad". Detaljer som att även om vi införde skoputsarjobb så blir det inte mycket skatt på en skoputsarlön. Detaljer som att massiva utbildningsinsatser kräver massiv rekrytering av lärare i ett läge när lärarbristen är skriande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar