fredag 30 december 2011

Brunt är fult

Daniel Suhonen gör i dagens sydsvenskan ett försök till svenskt mästerskap i "Guilt by association" - eller kanske till och med "Reductio ad Breivikum".

Bakgrunden till Suhonens indignation är en artikel om Svante Nordin i DN. Professor Nordin gör en del intressanta uttalanden, blandat med journalistens referenser till tidigare artiklar: Nordin är kritisk emot politisk korrekthet, använder ordet "massinvandring", och ställer muslimska invandrare gentemot valloner och tyska köpmän. Lite SD-varning, kan man ju tycka. Vilket Suhonen gör, och även går ett steg längre:
"Anders Behring Breivik avrättar med fältrop om islamisering. Till slut är det bara själva krigsmomentet i kulturkriget som skiljer. Något är ruttet i den västerländska kulturkonservatismen. Finns det ingen självkritik i denna gubbröra från nätets hatforum till universitetens skinnsoffor?"
 OK, så om man använder SD-liknande ordval så står man och gör vågen för Breiviks massmord? Tycker man även om att gasa judar ifall man tycker det är en bra idé att bygga motorvägar?

 Låt oss applicera Suhonens teknik på en annan politisk gruppering. Socialdemokrater använder ord som "klasskamp" och "socialism". Det gör även många terrorister och diktaturer. Alltså stödjer socialdemokraterna dessa. Eller är en sådan koppling fullkomligt vanvettig?

En liten utvikning: vad är så hemskt egentligen med ordet "massinvandring"? Det är dags för oss som gillar invandring att göra en reclaim på detta ord. Ja, SD har rätt. Idag har vi massinvandring. Som jag såg någon annanstans på nätet: om andelen arbetslösa hade varit lika stor som andelen utlandsfödda hade vi absolut talat om massarbetslöshet. Skillnaden är att till skillnad från SD så vill vi ha invandring. När vi har massinvandring, då har vi uppnått vårt mål! Massinvandring är bra!


På en punkt får jag ge Suhonen rätt. Han skriver:
"Nordin måste svara på vad han ser som lösningen på den muslimska massinvandringens problem."
Och det gäller inte bara Nordin. Det gäller alla vi som vill ha invandring, fri eller reglerad. Vi som tycker att människor skall få komma hit för att de fruktar för livet, vill ha ett jobb, har funnit kärleken, eller bara är lite allmänt nyfikna på hur det ser ut i det Malmö där isbjörnar och renar strövar fritt på gatorna. För invandringen, muslimsk eller ej, har baksidor: Arbetslöshet, utanförskap, segregering, fattigdom. Dessa baksidor måste fixas, så att de som kommer till landet får ett bra liv. Ju fler invandrare som kommer in i samhället i år, ju fler kan vi ta emot nästa år. Det ligger på oss som är för invandring, från vänster till höger, att förklara hur detta skall ske, oavsett om vi vurmar för arbetslinjen, företagarlinjen, utbildningslinjen, bidragslinjen eller gröna vågen-linjen.

Och om vi inte gör det? Ja, då står Jimmie beredd med en färdig lösning. Och den vet vi hur den ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar