fredag 3 februari 2012

Det är klass på ungdomen

Jag har länge sett en obehaglig trend i samhället. Segregationen ökar. Även de vänsterungdomar som gärna gillar olika verkar isolera sig i socialistiska reservat som Smålands Nation, där de i svart uniform kryper ihop i bruna manchestersoffor och är så lika man bara kan vara, förenade i sitt hat mot borgarpacket. Men just som jag börjat tappa hoppet om dagens ungdom, så händer något glädjande. I ett försök att bryta klassgränserna har den vänsterinspirerade välgörenhetsorganisationen Allt åt Alla organiserat bussresor som möjliggör för unga med hjärtat till vänster att handgripligen lära känna borgarna.

Ett ypperligt alternativ. Genom att på nära håll se hur andra människor är och beter sig, att de inte har bockfot och äter småbarn, så undviks demonisering och skapande av skräckbilder av "den andre". Går det till så här, månne?Vissa rykten gör gällande att bussarna blivit lite mindre väl mottagna av busarna i trakten. Att det förekommit äggkastning. Jag hoppas att det bara är illasinnade rykten. Invånarna på landets Solsida borde förvisso knäcka ett och annat ägg - för att göra sockerkaka, dra på kaffepannan, och bjuda in de långväga resenärerna på en fika. Där kan man i lugn och ro snacka ungdomsarbetslöshet, bostadsbrist och revolution. Ja, många av de välsituerade i villaområdena är väl gamla 68:or som gjort karriär i partiet, som kan komma med ett och annat tips om hur man bygger barrikader, ockuperar kårhus, röker hasch och idkar fri kärlek.

Vem vet, kanske kommer de bra överens. Så bra överens att bostadsbristen och hemtjänsten fixar sig av sig självt. Många rika med stora villor och utflugna barn kan ju nu, när en viss alliansregering undanröjt lite skattetekniska hinder, hyra ut rum till ungdomar. OK, villaområdena ligger inte helt centralt, men nu har de ju tack vare Allt till Alla tillgång till buss. Avgiftsfri, givetvis, även om man måste planka. Som gentjänst kan ungdomarna ställa upp med lite arbete. Arbete som även funkar som bra träning inför framtida aktivist-aktiviteter. Tänk till exempel att få betalt för att ligga i bakhåll i läkarvillans trädgård och kasta gatsten på kvartetets äppelpallande överklassyngel.


Jag tycker det här initiativet är så bra att det kan mana till efterföljd:
  • Tvillingarna Kent & Ted Ekeroth borde skramla ihop en rosa buss var och tura genom Rosengård. Kanske kommer bussresenärerna finna att här finns ett outsinligt förråd av unga vackra kvinnor som längtar efter en patriarkal och konservativ karlakarl, varpå SDs nya invandringspolitik blir att öppna dörren vidöppen för mottagning av ensamkommande flyktingar.
  • Vänsterpartiet i Pajala kan ta en dansbandsbuss söderöver för en turne kring de moderattunga kranskommunerna runt Malmö. Vem vet, kanske de kommer finna en och annan moderat med mänskliga drag. Vi får dock hoppas att Malmöpolisen är på plats för vapenkontroll.

Som sagt, ett stort tack till Allt för Alla för ett ypperligt första steg i toleransens och integrationens tecken!

1 kommentar:

  1. Jag var inne på Allt åt Alla och fann en länk till "Malmös problemområden". I hopp om att hitta klasshatarbilder på rikemansghettot Västra Hamnen följde jag länken, men fick beskedet att sidan inte existerar. Ska det tolkas som att det inte finns några problemområden i Malmö eller som att några representanter för AÅA kanske bor i VH?

    SvaraRadera