lördag 24 mars 2012

Ständigt denne Reepalu

Han har en förmåga att trampa i klaveret, Malmös starke man. Om judar har han uttalat sig förr, med måttlig framgång. Och nu är han i farten igen, när han intervjuas i Neo så har han svårt att entydigt ta avstånd från våld mot judar.

I samma intervju anser han även att flyktingar skall placeras på en ort och inte få flytta ifrån den på tre och ett halvt år. Han har tidigare velat ta ifrån svenska medborgare med utländsk bakgrund sina svenska medborgarskap vid behov. Det känns, milt uttryckt, inte helt liberalt. Men så är han ju inte liberal, heller, så det får väl vara förlåtet.

Avgångskraven haglar nu högerifrån. Jag håller inte med. Det är uppfriskande med politiker som Juholt och Reepalu, som säger det som hjärtat är fullt av utan att först kolla med partiprogrammet. Samtidigt borde nog någon centralt i S påpeka några små poänger för Reepalu:
  • Ja, det är helt OK att vara förtörnad över att judar misshandlas. Man behöver inte i samma svar ta upp alla andra grupper i Sverige som har problem. Samma sak gäller för övrigt när man får frågor om homosexuella, muslimer, katoliker, kvinnoprästmotståndare, uteliggare, osv.
  • Sverige är frihetens stamort på jorden. Ja, om jag får välja i alla fall. Vi låter inte staten bestämma var folk skall bo. Däremot skulle ju staten kunna mha diverse morötter motivera människor att bosätta sig utanför Malmö, om det är önskvärt.
Har han då inget vettigt att säga, mannen med mustaschen (ja, Reepalu, alltså)? Jodå. Han vill bygga småhus bland Rosengårds betongfallosar. Han vill skapa ett levande gatustråk, en Möllevångens förlängning ut emot Jägersro travbana. Och det låter ju alldeles strålande. Skall Malmös socialdemokrater helt plötsligt börja bygga människovänliga bostadsområden? Det har jag väntat på länge.
Reepalu har även rätt i att mycket av Malmös problem kan lösas av den borgerliga regeringen:
  • När den borgerliga politiken ger nya låglönejobb till de som bor i Malmö så kan utanförskapet minska, och därmed nyrekryteringen till de kriminella bössen
  • När den borgerliga batongpolitiken med strängare straff och professionellare poliser slår till, så minskar den kriminalitet som håller på att tränga ut framtidshoppet i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar