fredag 16 september 2016

Låt Anders vara annorstädes


Hurra!

Äntligen kom nyheten att Migrationsverkets chef, Anders med hela befolkningen, fått ett nytt jobb. På Röda Korset, den plats som Veronica Palm inte lyckades fylla.

När asylaktivisten Anders nu försvinner, så hoppas jag innerligt att posten ersätts med någon med hårdföra nypor. Löfven borde ju spinna vidare på den goodwill som utnämningen av Anna Ekström till utbildningsdepartementet gett.
 • Någon som kan införa ålderskontroller omedelbart, med den lilla twisten att alla asylsökande som hamnat i målbrottet automatiskt anses som vuxna tills en undersökning bevisat motsatsen.

 • Någon som kan ändra migrationsverkets öknamn från "blunda och bevilja" till ett föredöme för andra statliga verk, ett verk där opolitiska tjänstemän följer och implementerar de lagar som riksdagen stiftar.

 • Någon som kan ta i med hårdhandskarna med upphandlingar av baracker från Bert och gänget, och få ned priserna till rimliga nivåer. Kanske även introducera rejäla läger som passar till det inflöde och den budget vi har.
Det skulle dock inte förvåna om Åsa Romson blir vår nya migrationsverkschef. Eller Veronica Palm.


Hos Röda Korset passar nog vår asylaktivist bättre; de behöver en ledare som gillar att synas. Själv kommer jag givetvis inte skänka en spänn till Röda Korset så länge Anders är chef - som om jag skulle kommit på tanken att göra det sedan Westerberg berikade sig på de insamlade pengarna.

Dessvärre spelar det ingen större roll om du och jag slutar ge pengar till Röda Korset. De finansieras idag huvudsakligen via statens kassa. Vi kan alltså inte välja att sluta ge våra pengar dit. Det enda vi kan göra är att rösta på ett parti som lovar sluta slänga statens pengar över föreningslivet. Undrar just om det finns något sådant parti?

1 kommentar:

 1. Hej.

  Undrar vad som skulle hända om man lade ut kontrollen av identiteter på privat bas, komplett med dryga bötesbelopp om det vidd efterkontroll framkom fusk, slarv eller fel?

  Det skulle till och med kunna göras retroaktivt, med bonusar för varje avslöjat fall av fusk.

  Finansiering kan delvis hämtas genom indragna löner för slarvande, fuskande samt inkompetenta chefer och handläggare hos respektive myndigheter, sänkta lokalkostnader, samt direkta skadestånds- och återbetalningskrav.

  Fundera kan man ju alltid.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera