onsdag 21 november 2018

Helle dudane då, vilka hycklare

SSU Skåne är julklappen som aldrig tar slut. Media fortsätter att rapportera om tokigheterna, och nu har den lokale ordföranden fått gå. Något som förbryllar mig är hur sosseprofiler som tidigare stått bakom och hejat på muslimernas intåg i politiken, och ropat rasist åt alla som protesterat, nu visar sig så förvånade och upprörda över att muslimer tågat in i politiken. Som till exempel detta:

Låt oss backa tiden några år. Helle Klein, tidigare journalist på Aftonbladet, blir präst och jobbar några år inom kyrkan innan hon blir journalist igen. Som präst bildade hon tankesmedjan Seglora Smedja - eller, som jag brukar kalla den, Seglora Smädja. Smedjan, och kretsen kring den, ity den hade tung uppbackning från de som bestämde i Svenska Kyrkan, lobbade hårt för att kristenheten skulle närma sig Islam. Minns ni när Svenska Kyrkan skulle anställa och avlöna en imam? Smedjan var för. Inte nog med att de var för, de som var emot fick finna sig i att ta emot hårda bannbullor om islamofobi och rasism. När feministiska teologer och präster som Annika Borg och Helena Edlund började ifrågasätta varför en religion som är negativ till kvinnors, homosexuellas och judars rättigheter ska omhuldas fick de på tafsen rejält av Helle & Co.

Prästen Patrik Pettersson har skrivit lite om hur smartaste bästa mobbargänget i Seglora betett sig. Sen kan man ju läsa Helena Edlund, också. Skrämmande hur vuxna människor i en svensk kristen församling kan mobba ut de som man ogillar, i namnet av den heliga värdegrunden och "allas lika värde".

Men nu är du dum, gubbe. Helle stöttade Islam förr i tiden, och det som uppenbarats i SSU Malmö är Islamism. Det är en himla skillnad, mellan Islam och Islamism!

Nej. Det vi sett i SSU Malmö är inte alls nödvändigtvis Islamism. Låt oss definiera lite begrepp. Vad är Islamism? Som många andra begrepp varierar definitionerna lite, men rätt vanligt är att anse att Islamisternas kännetecken är att de vill skapa en stat där Koranen styr allting, precis som på Muhammeds tid. Låt mig dra en liknelse med vårt politiska spektrum:

  • Längst till vänster har vi kommunisterna, som med våld vill ta makten och införa först arbetarklassens diktatur, sedan det klasslösa idealsamhället. Människor som Sven Wollter och Pia Sundhage, som SÄPO bör hålla ett gott öga på så de inte får tag i vapen. De motsvaras av de islamister som med våld vill införa Kalifatet.
  • Lite mindre åt vänster har vi socialisterna, som har samma slutmål som kommunisterna men vill uppnå det på fredlig väg. Representeras av Vänsterpartiet. Den muslimska motsvarigheten blir de "normala" islamisterna. 
  • Nästan vid mitten finns sossarna, som förvisso glatt sjunger Internationalen och får en nostalgisk kittling vid ryggraden över ynglingar med knutna nävar som skanderar "Kampen fortsätter", men ändå slopat planhushållningsparagrafen och accepterat marknadsekonomin. Motsvaras av Islam, utan -ism på slutet. Muslimer som förvisso tror benhårt på vad som står i Koranen om apostasi, äktenskapsbrott, månggifte och annat, och än i dag ser Muhammed som en god förebild som bör efterapas i största möjliga mån. Muslimer som dock i många fall inser att det inte är en god idé att utrota den där andra muslimska sekten, och att det sekulära samhället är den bästa garanten för att man själv i fred ska kunna leva i synk med Allah.
  • Någonstans uppe i det fluffiga blå finns socialliberalerna. En grupp människor som alltid har velat, och alltid kommer att vela. Motsvaras av de som är "sekulära muslimer", dvs människor som är lika mycket muslimer som Christer Sturmark är kristen.
Sossarna är i stor majoritet till vänster. Så du säger alltså att de flesta muslimer är ungefär lika harmlösa och mainstream som sossarna?

Nej. Jag har aldrig hävdat att sossarna är harmlösa. Se var Sverige är idag. Sen ska inte liknelsen ovan dras dithän att andelen anhängare av de olika muslimska inriktningarna är desamma som de för våra vänstersekter.

Det jag hävdar är detta: även om islamister inte är i majoritet i arabvärlden, så är en majoritet av muslimerna övertygade om att Koranen är äkta och sann, inte ett påhitt av patriarker som druckit för mycket jäst getmjölk. En bok som innehåller den gudomliga sanningen struntar man inte i när man ska sätta sig ned och fundera ihop landets lagar. Därför finns stort stöd i dessa länder för att ha dödsstraff för de som lämnar Islam, dödsstraff för homosex (samtidigt som det, paradoxalt, flitigt praktiseras med småpojkar), ja dödsstraff för både det ena och det andra. De som nu tar sig till Sverige för ett bättre liv lämnar inte dessa värderingar bakom sig vid Öresundsbron.

Det borde inte komma som en överraskning för våra sossar att muslimer har åsikter som baseras på Koranen.

Oj då. I det här inlägget, som borde handlat om elaka sossar, blev det mycket elakt sagt om Islam. Finns det inget gott att säga om Islam?

Jodå! Det finns massor med gott i Islam, och i de länder våra muslimer kommer ifrån. Kan vi bara vrida Islam ur patriarkernas händer och modernisera den lite, utan att den blir lika totalt snöpt som Svenska Kyrkan, så kan Islam bli en frisk fläkt i Sverige. Islam kan föra med sig konservatism, respekt för föräldrar och äldre, en Kristdemokratisk omtanke om familjen, och en vacker sångskatt. Eftersom jag själv är konservativ, inte sosse, så är jag inte alls upprörd eller negativ över att muslimer tar Allah och hans sändebud på allvar och därmed yttrar stockkonservativa åsikter. Det som gör mig upprörd är att tillräckligt många av dem försöker ha ihjäl oss som inte tar Muhammed på allvar för att Sverige inte längre ska vara säkert. Men det får vi ta i ett annat inlägg.

Låt oss sluta med att, i SSU Malmö efterföljd, alla tillsammans sjunga We Shall Overcome på arabiska:

Med lite tur kan vi få gratiskonserter från våra minareter snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar