lördag 3 november 2018

SSU i blåsväder

En poet säger mer än tusen blogginlägg. Och varför inte börja med bloggens hovpoet:
Stort scoop: Påven är katolik!

Varje gång påvens yttranden recenseras i svenska tidningar uttrycker journalisterna stor förvåning över att påven fortfarande, i detta århundrade, kan hålla fast vid de teser som katolska kyrkan hållit fast vid i tvåtusen år. Har han alltså inte blivit en socialliberal feminist i år heller!?

Medias, sociala och andra, upprördhet över vad som avslöjats hos SSU Malmö är delvis av samma slag. Föreningen har ett bra tag haft ett rejält inslag av muslimer. Till allas stora förvåning, verkar det som, uppdagas nu att de även haft muslimska åsikter och värderingar, samt uppfört sig som muslimer. Borgarna är arga. Vänstern är ännu argare. Men argast av de alla är Botström, SSU-ordföranden som hävdar inte ha haft en aning om vad som pågått i flera års tid i den organisation han basar över. Antingen lögnare, inkompetent eller bådadera, alltså. Jag spår honom en lysande karriär i rörelsen.

Som gammal logisk och trist ingenjör tror jag på lagen om orsak och verkan. Gör man något, får det följder. Drar staten ned på underhållet av järnvägen, och tillåter de bolag som trafikerar järnvägen att köra med gamla utslitna fordon som sliter på räls och kontaktledningar, ja då får vi en massa stopp i järnvägstrafiken. Sätter staten pristak på konsumtionsvaror så kommer fattigt folk förvisso ha råd att köpa varorna, däremot kommer ingen ha råd att producera dem (Lex Venezuela):

Samma sak om vi bjuder in en massa muslimer till Sverige, då händer något. De kommer inte nöja sig med att sitta i vardagsrummet och be till Allah eller bygga bomber eller vad vi nu råkar tro att muslimer ägnar sig åt. De kommer vilja ta sin plats i samhället, så även i våra politiska partier. Jag tror inte vi ska oroa oss särdeles åt att muslimer startar ett Sharia-parti för att införa Allah-styre i Sverige. Varför det? Partiet skulle inte bli mer inflytelserikt än KD, och det är en massa krångel att starta nya partier, fråga bara gänget i Medborgerlig Samling. Bättre då att göra som Jimmie Åkesson. När han fann M för ointresserat av nationalromantik och konservatism, så ställde han sig inte och kokade kaffe i trafiknämnden i tio år i hopp om att till sist få en fullmäktigeplats i Sölvesborg. Nej, han hittade ett annat parti som han och polarna tog över och gjorde om till det parti som idag svensk partipolitik snurrar ikring i allt snurrigare talmansrundor. Så mycket enklare att ta över existerande partier, som S, C, F! och MP.

Hur är de, muslimerna i SSU?

Vad är det för ena typer som tagit över SSU-föreningen? Nassar från NMR? Återvändande IS-terrorister som kämpar för att få jobb och bostad i hemlandet? Eftersom alla blir så upprörda, måste det väl vara ett stim extra fula fiskar? Ett citat från tidningsartikeln ger en ledtråd:
"Flera medlemmar i SSU Skåne och S-politiker är med i Ahmadiyyarörelsen, vars moské i Malmö är kontroversiell sedan imamen gjort homofobiska uttalanden.
Rizwan Elahi, nummer 11 på riksdagslistan, har representerat rörelsen samtidigt som han varit ordförande i SSU Skåne.
Rörelsens moské uppmärksammades när imamen sa till en femteklass på besök att grisar är homosexuella och att den som inte ber fem gånger om dagen straffas av Gud, vilket Sydsvenskan rapporterade om."
Aha. Ahmadiyyarörelsen. Klockrena islamister och extrema galningar, alltså? Alls icke. Vi känner väl alla till de två stora falangerna inom Islam, Sunni och Shia, och hur mycket energi de ägnar åt att ta livet av varandra nere i arabvärlden? Ungefär som protestanter och katoliker i Europa för några hundra år sedan. Och precis som med protestanterna och katolikerna så passar maktkåta potentater på att egga prelaterna att elda upp massorna så att de kan plocka åt sig mer mark och fler undersåtar. Eller i alla fall ha ihjäl några. Det finns dock en sak som Sunni och Shia är överens om: att slå ihjäl Ahmadiyya-följare. De från Indien stammande Ahmadiyyerna tror nämligen att herr Ahmadi är en profet i Muhammeds efterföljd, och att tro på en profet efter Muhammed är ungefär lika hälsofrämjande i arabvärlden som att rita Muhammedteckningar eller börja prata om pedofila böjelser hos 54-åriga analfabeta ökenkrigare som lägrar 9-åringar.

Ahmadiyya ses alltså ofta som "the good guys" i västvärlden. De är förföljda, och då måste de vara goda. De brukar också sprida ett vänligt och försonande budskap, och anser till exempel till skillnad från en del andra imamer att det inte bör vara dödsstraff på att lämna Islam.

Hur är muslimer i allmänhet?

Min tes är alltså att SSU Skåne har tagits över av en Bamsetidningsvariant av Islam. En ovanligt snäll grupp. Om nu dessa människor, som begått så bestialiska övergrepp på svenska SSU-ledamöter, är snälla muslimer: hur otäcka är då inte resten?

Menar du alltså, din äcklige islamofob, att majoriteten muslimer är fundamentalistiska galningar som går på tvärsan med svenska värderingar? Det är ju helt fel! Det är bara några få stollar som faktiskt tar koranen på allvar, 99% av alla muslimer har precis samma åsikter om HBTQ, sex före äktenskapet, barn- och åldringsvård och det sekulära samhällets välsignelse. Block på dig!

Islamofob, jag? Jag är ju en av få svenskar som faktiskt gillar Islam. Riktig Islam, alltså, inte vad en avkristnad svensk tror är Fredens Religion. Islam har genom århundradena åstadkommit en hel del:
 • Från en analfabet kameldrivare växte man till ett stort imperium. Vi konservativa som hyllar Karl XII invid Lunds domkyrka varje år och är avundsjuka på britternas Imperium ser med respekt på sådant.
 • Det har funnits gott om muslimska lärde under historiens gång. Inte så underligt, i och för sig, med tanke på hur många kulturer man lade under sig.
 • Den muselmanska sakrala musiken är riktigt vacker. Lyssna själv och vänj öronen, innan den finns i din lokala minaret. (Toleranta mångkulturella svenskar bör dock varnas från att berömma sina muslimska vänner för den fina musiken. Musik är haram. Att tala om denna recitation som musik är en social blunder ungefär lika stor som att fråga en transaktivist "men vilket kön är du egentligen?")


Sen har ju även solen sina fläckar:
 • Senaste århundradena har det inte kommit så mycket spännande från den muslimska världen. Antalet nobelpristagare är måttligt - speciellt retsam är kontrasten mot mängden judar som utmärker sig i den globala vetenskapen och konsten.
 • I vissa avseenden är muslimerna tristare än pingstpastorer. Förbjuda alkohol är illa nog. Men att ha totalförbud mot sång och musik!
 • Det där med att ha fyra svärmödrar vill jag inte ens börja tänka på. Det är kanske därför kusingifte är så vanligt i de kretsarna; de gamla damerna kommer ju då ändå att vara med på släktkalasen.
 • Deras straffkatalog skulle nog få till och med SDs kriminalpolitiska talesperson att bli tveksam. Dödsstraff för att lämna Islam? Dödsstraff för att rita en skäggig gubbe?

Värderingar, våra och andras

Arabvärlden består idag av en mängd diktaturer. Diktaturer som på inget vis, i lagstiftningen, påminner om Sverige. Homosex? Döden. Utomäktenskapligt sex? Döden. Hånande av Islam? Döden. Avfall från Islam? Döden. Börjar ett mönster skönjas? Från dessa diktaturer hämtar vi våra flyktingar.

Men din usle islamofob! Du förstår säkert också att det är diktatorerna som stiftar dessa lagar. De breda folklagren vill bara bli svenskar - det är därför de kommer hit!

Jaså? Den här bilden har ni kanske sett förut?
Sverige ligger uppe i högra hörnet, och de länder vi tar emot stora mängder flyktingar från ligger i motsatt hörn. När dessa människor kommer till Sverige, vad händer då? Ändrar de på en höft sina åsikter så att de anpassar sig till flocken, på samma sätt som vi blir Wahabiter när vi flyttar till Saudiarabien? Det skulle kunna fungera så, ifall vi tog emot ett fåtal som hamnade bland svenskar både i bostadsområde och arbete. Tyvärr gör vi motsatsen, i att vi tar emot många, ser till att de hamnar trångbott i ett område där inga svenskar bor, och inte har några jobb till dem. De blir försvenskade i samma grad som de svenska pensionärskolonierna på spanska solkusten blir eldiga latinska älskare.

Den som vill ha en smärtsam lektion i hur livet är i Afghanistan bör läsa Helena Edlund, hon har själv varit där. Även om orden "patriarkala strukturer" passar illa i min liberalkonservativa mun, så har jag svårt att undvika följande slutsats:
Om vi tar emot ett stort antal människor från "shithole countries" med "shithole värderingar", så kommer vi även få dessa värderingar här.

Vissa tecken till spirande förändring till det bättre finns dock. Johan Westerholm har efter resor i Nordafrika berättat om hur Lars Vilks där skulle vara säkrare än i Sverige: Staten där straffar inte längre hädelse, och mot den som tar lagen i egna händer ingriper staten på ett helt annat sätt än i snällismens Sverige. 

Jag blev även väldigt glad över den senaste utvecklingen i Pakistan, ett land där den som råkar tappa sin Koran i marken normalt riskerar lynchas av en ursinnig folkmassa. En kristen kvinna, Asia Bibi, hade efter att helt fräckt ha druckit vatten ur en skål avsedd för muslimska kvinnor, blivit anklagad för att ha smädat Muhammed. Givetvis är straffet döden. Tack och lov gav sig hedervärda muslimer ut på gator och torg och protesterade - till sist blev hon frikänd av en domstol:


Nej, förlåt, fel av mig - det där var visst hedervärda muslimer som protesterade emot den frikännande domen, och ville att häxan skulle brännas. Men i alla fall, vi har ju lärt oss i skolan att det viktiga är att engagera sig och ha en åsikt.

Men nu får du väl ge dig? Det där är galningar i några av världens galnaste länder! I Sverige ser det helt annorlunda ut, där är muslimerna som vi är mest.

Nja. Som sagt, tar vi in en stor mängd människor från länder med vedervärdig värdegrund så kommer denna värdegrund finnas i Sverige. Förvisso finns det en spännvidd inom den muslimska världen, men om vi tar emot hundratusen från länder där över hälften vill ha dödsstraff för äktenskapsbrott så lär vi nog inte ha sån tur att det bara är rätt halva som kommer hit.

Så vad ska vi göra? Feministiska omskolningsläger a la Gudrun Schyman?

Nej. Jag tror inte på att staten ska tala om för människor vilka åsikter de ska ha. Tvärtom tror jag det är dags för de monokulturella svenskarna att bli mångkulturella på riktigt. Att gå från teorins lovsjungande till praktikens tunga tolerans. Ja, det är jobbigt att vara tolerant när det som ska tolereras inte är så roligt: fulla grannar som spelar dansbandsmusik mitt i natten, muslimer som envisas med att vara religiösa, kvinnor som vill vara hemmafruar, och så vidare.

Det är dags för SSU, och även övriga partier, att inmundiga den rätt man själv tillagat. Partier som i stor enighet stått upp och sagt "Refugees Welcome" och "Ahlan wa Sahlan" får nu ro båten i hamn. Partier som välkomnat kulturella skillnader får stå ut med att inom sitt parti härbärgera kulturella skillnader. Partier som hävdat att alla kulturer är lika bra, utom den västerländska, får glädja sig åt att de nu har många kulturer som ska samsas inom partiet.

Grattis!

Jag håller helt med Markus Uvell:Vi har i många år i Sverige varit väldigt trångsynta och enögda. Eftersom vi alla är likadana och tycker likadant, och ändrar åsikt samtidigt, så tror vi oss om att tillåta allt, när det enda vi gör bara är att omge oss med kloner av oss själva. Så fort någon har en värdering som inte är vår, ska de diagnosticeras med en fobi. Konsekvensen av detta är, i sin slutstation, Torbjörn Jerlerup:

Jag är nog en av de få konservativa som uppskattar Jerlerup. Jag uppskattar hans förmåga att skruva tokeriskruven i botten, med samma styrka i alla riktningar. Är rasism fel, då går han på alla som visar minsta tendens till detta, även de till vänster. Är homofobi fel, då går han på alla som visar upp den. Vi andra använder bara dessa etiketter till att stämpla våra motståndare. Jerlerups uppdykande visar på vårt hyckleri och brist på äkta engagemang. Det visar också på hur fullkomligt intolerant det samhälle som inte ska visa tolerans mot de intoleranta riskerar bli.

Epilog

Jag gillar när människors argument, likt en vattenkastning i lovart, skvätter tillbaka i ansiktet på dem själva. Länge har vänstern och de socialliberala hävdat, när vi konservativa gnäller på hur samhället förändrats de senaste åren, påpekat att så där har Sverige varit i alla tider, ja, faktiskt har vi aldrig haft färre gruppvåldtäkter och dödsskjutningar än nu. Därför bubblar det i blodet av längtan att ge SSU precis samma argument tillbaka:

Åter till tidningsartikeln om SSU. Den är full av spännande citat. Till att börja med beklagas att det gamla fina SSU har förslummats så:
"SSU är en plantskola som utbildat socialdemokratiska ledare som Ingvar Carlsson, Anna Lindh, Anders Ygeman och Ardalan Shekarabi. Politiker som varit med om att forma partiet i modern tid."
Hade jag varit med i en organisation som fostrat Anders Ygeman, mannen som påstod sig inte klara av att boka ett konferensrum för att berätta för sin chef att staten betalat för att få ge bort rikets hemligheter, eller Ardalan Shekarabi, mannen som mest är känd för att ha fuskat med stålarna, så hade jag talat i väldigt små bokstäver.


Låt oss gå tillbaks till citaten:
"den som inte ber fem gånger om dagen straffas av Gud"
Jomenvisst. Och Påven tror på Jesus, Guds Son och världens frälsare. Är någon överraskad? Självfallet tror en imam att den som inte ber fem gånger om dagen straffas av Gud. De dagliga bönerna är en del av Islams fem pelare. Helvetet, vilka som hamnar där och varför, och vilka otrevliga straff de drabbas av, är minst lika målande och tydligt beskrivna i Koranen som i Dantes Inferno. Det är precis lika viktigt för imamerna att berätta för församlingen att det går åt helvete om de inte ber varje dag, som det är för våra dagisfröknar att berätta för barnen att det går åt helvete om de inte tjatar på sina föräldrar att köpa Rättvisemärkt och Ekologiskt.
"grisar är homosexuella"
Här har imamerna nog missat den svenska kontexten; att berätta för barnen att Emils Griseknoen är gay lär inte vara särskilt avskräckande. Men att Islam är negativt till homosex är väl inget nytt - såsom även den afrikanska kristenheten och hipsterfavoriten Dalai Lama själv. Att homosex inte är gudagott är tydligt inskrivet i både judisk, kristen och muslimsk helig skrift. Att sedan svenska kyrkan glatt, likt mannen i Monty Python-sketchen som skulle köpa en bok, river ut alla sidor som inte passar den dagliga värdegrunden, gör inte att resten av världens samfund automatiskt följer efter.
"Enligt församlingen bör religion och stat separeras.
Men under ett tal inför rörelsens medlemmar kallade Rizwan Elahi ateism en omoralisk idé."
Det här var ju ovanligt frisinnat för att komma från en moské, det är vanligare att de tycker att religion och stat inte ska separeras - utan att staten ska bygga på Islam, eller i vart fall aldrig gå emot Islam. Så här har vi tydligen hittat den där väst-tillvända, progressiva moské vi letat efter!
Att en muslim kallar ateism en omoralisk idé ser jag också som självklart. Det är härligt att träffa på folk som faktiskt tror på vad de säger sig tro på. Jag ser det som helt naturligt att Jonas Sjöstedt uttalar sig i tydligt negativa termer om privat äganderätt och kapitalism, samt att Carl Bildt säger något von oben-dräpande om socialismen.
Islam är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag, sa Rizwan Elahi inför samlad publik när han påpekade att "tabligh", spridandet av islamiska läran, är obligatorisk.
Återigen förundras jag över att någon blir upprörd. Mission, att sprida sin lära, är en självklarhet inte bara för muslimer, utan även för mormoner, kristna och scientologer. Och liberaler och socialister. Det är väl bara den idag helt avkristnade Svenska Kyrkan, som nuförtiden tillber den heliga treenigheten Värdegrund, Intersektionalitet och Israelnoja, som i postkolonial ångest skäms för att sprida sin lära. Jesus och Paulus är dock väldigt tydliga med att det är lärjungarnas plikt att resa ut i världen och bli ihjälslagna i sina försök att sprida den rätta och sanna läran.
"Bara 5 av ett 30-tal personer ur SSU Skånes delegation gick Pride-paraden i Stockholm, där SSU:s sommarläger pågick. I andra distrikt gick alla medlemmar i paraden. När vi frågar det skånska förbundet varför, får vi inget svar."
Är det alltså obligatorisk närvaro på Pride-parader nuförtiden? Jag kan tänka mig många anledningar att inte gå på ett genomsexualiserat spektakel arrangerat av extremvänstervridna intersektionella och konfrontativa organisationer. Organisationer som säkerligen hatar mig och allt jag står för. Jag kan också tänka mig att en troende muslim (finns några andra sorters muslimer?) kan känna viss oro för sin säkerhet inför nästa pengatiggarresa ner i arabvärlden, ifall man råkat hamna på sådana här bilder:
En av dem har ju håret täckt, i alla fall

"I mitten av oktober tvingades SSU:aren och ledamoten i kommunfullmäktige i Hässleholm Omar Al-Ganas lämna partiet.
Detta för att han tidigare uttryckt sig antisemitiskt, kvinnoförnedrande och våldsbejakande på sociala medier."
Aj då, det lät verkligen inte bra. Från detta devota, servila, nästan Nordkoreanska idolporträtt i lokalpressen till att bli utsparkad. Varken antisemitism, kvinnoförnedrande eller våldsbejakande är något jag är glad i. Inget jag hade velat ha bredvid mig i ett parti jag var aktiv i. För att få lite detaljer hoppar jag till Samnytt, och får där reda på att han som yngre tonåring på AskFM sagt att han hatar judar som äter äpple, att han kallat en modebloggerska som ville stänga gränserna för hora, och att han ville ha ihjäl Donald Trump och Israels president. Med tanke på hur vänstern brukar behandla oss som vill stänga gränser, även från etablerade ledarsidor, och med tanke på hur många även i borgerliga led ser på Trump och Israel som allt det ondas ursprung, så hade nog alla ungdomsförbund till vänster om KDU blivit rätt decimerade om alla med sådana åsikter sparkats ut. Återstår judehatet, och hurpass allvarligt man ska ta på hans utsagor om att han ändrat åsikt med åldern och nu inte längre hatar judar. Det händer faktiskt att muslimer ändrar sig, här är ett par:

"I oktober 2017 skrev SSU Skånes vice ordförande Khloe Abdel Wahab på Facebook att hon fått jobb på Egyptens utrikesdepartement.
Egypten styrs av en militärbefälhavare som kom till makten via ett odemokratiskt val, så pass att EU och Europarådet inte ansåg det vara värt att skicka valobservatörer."
Återigen har jag väldigt svårt att bli upprörd. Att svenskar med rötter i arabländer inte sitter på röven i Sverige och lyfter bidrag, utan istället åker ut i världen och nyttjar sina rötter till att fixa jobb som ger kontakter och erfarenheter - är inte det bra? Tänk om Khloe Abdel Wahab kan använda sina kontakter till att övertyga egyptierna att skriva på återvändaravtal med EU!? I vart fall är det rätt svårt för den som vill knyta kontakter med arabvärlden att undvika de slemma diktatorerna - se bara på Margot Wallström. Jag är faktiskt smått förvånad över att SSU hävdar att det inte går att pola med Egypten och vara med i SSU, samtidigt som SSU gärna hänger med Hamas och Fatah.


I tidningsartiklar får även små äppelkindade Bullerbygossar till SSU-ombud komma till tals och berätta om hur hemska de mångkulturella falangerna är: hotfulla, ointresserade av debatt, rena ångvältar. Men herre jösses. Det är SSU vi pratar om. SSU. Mini-sosseriet där landets hetaste strebrar samlas för att fälla krokben för varandra och sticka knivar i ryggarna i kampen om en plats vid köttgrytorna. Robinson och Paradise Hotel skiljer sig från en SSU-kongress endast i uppfinningsrikedomen, intelligensen och därmed förmågan att hitta på riktigt utstuderade jävelskaper. Inte bara SSU, förresten, skadeglada moderater kan gärna googla "Niklas Wykman".
Att kasta dynga är dock gammal god SSU-sed.

Det riktigt festliga sparar vi till sist:
"SSU:s aktiviteter brukar avslutas med att de samlade sjunger Internationalen.
Men på årsmötet drog den styrande falangen i stället i gång en sång på arabiska.
– Att inte ens köra arbetarnas låt i arbetarnas förbund och i stället en sång som hälften inte ens förstod, kändes som att spotta på socialdemokratin, säger en SSU-medlem."
Men för helvete. Här har vi nationalistiskt och bakåtsträvande lagda svenskar i åratal plågats med midsommarfirande med midsommarsnippor och mångkulturella inslag från Mongoliet, så står inte ens mångkulturens främsta tillskyndare ut med att deras egna evenemang pimpas för att välkomna de nytillkomna. Gapa, tugga, svälj och njut. Ni har just fått precis vad ni bett om.2 kommentarer:

 1. Tack för den drapan! //tompas11

  SvaraRadera
 2. Bravo!

  "Det är SSU vi pratar om. SSU. Mini-sosseriet där landets hetaste strebrar samlas för att fälla krokben för varandra och sticka knivar i ryggarna i kampen om en plats vid köttgrytorna."

  Som sagt: Bravo!

  /Kristian

  SvaraRadera