onsdag 29 december 2010

Dags att slå sina påsar ihop?

Efter de små borgerliga partiernas usla valresultat har det ofta diskuterats ifall inte småttingarna borde slås ihop, så alliansen inte tappar bort några röster på fel sida av 4%-spärren.

Mitt förslag är att de istället byter namn. Titta bara på de namn de har idag: folkpartiet - vad sjutton säger det? Att bara de som är folk bör rösta på dem? Centerpartiet är lite felbenämnt när de nu täcker upp högerflygeln åt det nya arbetarepartiet. Och kristdemokraterna, de verkar ju göra sitt bästa för att göra sig av med kristna partimedlemmar.

Låt istället kristdemokraterna fokusera sig på sin huvudfråga - förmynderiet. Nej till alkohol, nej till allt roligt. Det där med verklighetens folk verkar ju inte ha gett ett verkligt förslag än. Då kan de kalla sig förmyndarpartiet (fp).

Centerpartiet har gått ut hårt med en företagsvänlig linje, så de får väl kalla sig företagarpartiet (fp).

Folkpartiet då? Ja, eftersom ingen vet vad en folkpartist vill, så kan de få fortsätta heta folkpartiet (fp). Passande diffust.

Sen när alla tre partierna har samma förkortning, så blir det lätt att sätta upp alla partiernas kandidater på en varvad lista. Därmed får vi samma resultat som vid ett sammangående, men fortfarande möjlighet till profilering.

Dessutom blir det lättare att genomföra partibyten för etablerade politiker. Till exempel kan Birgitta Ohlsson gå från folkpartiet (fp) till förmyndarpartiet (fp), och där fortsätta lägga sig i hur min familj fördelar sysslorna internt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar