måndag 27 december 2010

Oh brother, where art thou?

Minns ni Sverigedemokraternas populistiska kollaps för några månader sedan? När de samtidigt försökte locka till sig gay-röster med ena handen, och med den andra handen värvade invandrarröster genom att lova att SD skulle stoppa homo-snusket? Sådant rövknullande ignorerande av kärnväljarna betalar sig sällan - om man nu inte kallar sig 'det nya arbetarepartiet' förstås, det verkar ännu inte ha sjunkit in i slott och herresäten.

För att ta till en rolig liknelse så vore det lite som om Kristdemokraterna hade börjat tala vitt och brett om verklighetens folk och om att vara gränsvakt mot maktkåta politiker, för att sedan få publik panik så fort någon andas ordet 'gårdsförsäljning'. Oj då. Vänta lite. Det var ju precis vad som hände... (kan även rekommendera Johan Hedins skrifter i den här frågan)

OK, en bättre liknelse då. Tänk om demokratins och vänsterns skinande hopp i Latinamerika, Hugo Chavez, hade kommit på tanken att förbjuda utländska donationer till hjälporganisationer. Hursa? Har han gjort det!? Tusan också, där försvann den liknelsen.

Vad skall jag då ta till? Nej, dags att ge upp det här och komma till den egentliga anledningen till dagens inlägg:

Broderskaparna är en religiös (tidigare kristen, men nu lite mer allmänt hållen) avdelning inom Socialdemokratin. Som sanna demokrater är de givetvis för jämlikhet och frihet från diskriminering pga ras, kön, klass och sexuell läggning. Ja, förutom när man vänder sig till muslimer, då den där sista biten om sexuell läggning tagits bort. Lite SD-varning på detta. Vilka vänder man sig egentligen till - HBT-vännerna, eller de som vill stena bögarna? Jag ser två möjliga tolkningar, ingendera särskilt hedrande för broderskaparna:

  • Vi broderskapare ger f-n i bögarna. De är populära i media för tillfället, därför får de våra läppars bekännelse. Men så fort mediatrycket försvinner, så kommer vi slänga ut bögarna och plocka in Pastor Green, snabbare än du hinner säga 'butler i T-banan'.
  • Vi broderskapare tycker araber är ena korkade människor. Så korkade att de inte kan läsa och jämföra två texter. SD har nog rätt i att det bara är somaliska analfabeter som kommer in i Sverige nuförtiden. Men så länge de har en röst är de välkomna i S-lägret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar