fredag 16 september 2011

Kyrkstöten

Nu är Jimmie Åkesson upprörd. Det verkar, enligt honom, som om Storkyrkan som hämnd för SDs uttåg förra året nu med avsikt jäklas med honom. Och det är ju inte orimligt. Vi är många som gillar att mobba SD, och kallt räknar med att ingen, absolut ingen, kommer ställa sig upp till deras försvar.

Åke Bonnier, domprost i Stockholm, ger en lite annorlunda vinkel på sin blogg. Han har helt enkelt velat avgränsa sig från hedningarna och polyteisterna genom att bjuda in företrädare för de monoteistiska religionerna att tillsammans göra en Friggebodare och stå framme vid altaret och sjunga "We shall overcome". Och det är ju inte heller orimligt.

Låt oss för ett tag undvika att faktakolla en bra story, och anta att svenska kyrkan är ute efter Åkesson. Då finns det många hyss att ta till till kommande år:
  • Överglänsa SDs folkdräkter genom att låta alla andra komma i sparkdräkt. Jag har länge längtat efter det modets återkomst, efter att ha tillbringat en sommarkurs i orgelspel på folkhögskolan i Hjo samtidigt som där gick en flummig new age-kurs där vuxna människor gick runt klädda i sådana plagg i mysigt gröna och rosa nyanser.
  • Låta kollekten tas upp av zigenarkvinnor som plockar plånböckerna av SD-gossarna utan att fråga.
  • Låta kollekten gå till flyktinghjälp på plats. Det står i SDs partiprogram att det är det de vill satsa på, så då får de vara så vänliga att hala upp plånböckerna.
  • Låta gosskören bestå av ensamkommande flyktingbarn.
  • Fokusera på kristendomen genom att bjuda in syrianska ortodoxa och afrikanska lutheraner. Då blir det å andra sidan svårt för Åke Bonnier, eftersom dessa inte bara är kristna, utan även emot kvinnopräster och homosex.
  • Bjuda in Ulf Ekman att predika över den barmhärtige samariten. Livets ord tenderar att ta bibelorden på allvar, så han kan säkert säga Jimmie (och alla andra i salen som inte är för fri arbetskraftsinvandring) ett par sanningens ord om vad Kristus tycker man bör göra för sin nästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar