torsdag 20 oktober 2011

Färgblind?

Ja, jag börjar undra ifall jag fått någon konstig form av färgblindhet som gör att blått blir rött och rött blir blått.

Först läser jag att Reepalu vill skicka hem kriminella svenska medborgare till de länder de ursprungligen kom ifrån. Sen vill Morgan Johansson förbjuda mc-västar. Och nu vill Malmös sossar starta elitskolor i innerstaden. Med matematikprofil, ryktas det! Jan Björklunds våta dröm.

I sak tycker jag Malmö gör rätt. Marknadsekonomi är bra. Vill många läsa i fina innerstadsskolor med bra lärare och god disciplin så skall det kunna startas nya skolor som tillgodoser de behoven. Och inget hindrar kommunen att verka på den marknaden.

Men glöm inte de som inte får komma till de nya fina skolorna. De som går kvar i slitna förortsskolor med slitna lärare. Även de har rätt till bra lärare och god disciplin. Vi skall satsa både på duktiga och mindre duktiga elever. Man skall kunna gå i en bra skola överallt i Malmö. Varför inte lägga upp en djärv plan för hur Malmös elever om 5 år skall stå på kö för att få komma till Rosengårdsskolan!? Björklund ger säkert gärna några tips gratis. Eller, om ni tror att det är hopplöst - lägg ned skiten och bussa alla till innerstaden. Men vad ni än gör, låt det inte bara rulla på som idag.

2 kommentarer:

 1. Varför inte kristen profil på elitskolorna?

  Kyrkan startade en gång skolor och universitet för att man behövde just en elit i kampen mot hedendom och för förvaltning och administration.
  En son är just hemkommen från katolsk skola i N-Am och är salig över kulturen, musiken, stämningen, morgonbönerna och bitvis även kvalitén. Låt hedningarna gå i de vanliga svenska, jämlika och nästintill fördummande skolorna!
  Jag har inget hopp om SvK i skolfrågan. Katolska kyrkan och frikyrkorna samt den bekännelsetrogna resten i SvK borde vara tillräcklig grund för en framgångsrik kamp för en vettig, intellektuell och kristen elitskola.

  Per S

  SvaraRadera
 2. Ja, varför inte? Kristna skolor, muslimska skolor, skolor för de asatroende. Vi föräldrar skall enligt FNs mänskliga rättheter kunna välja att undervisa våra barn enligt vår tro. Har aldrig förstått varför den obligatoriska skolan skall vara undantagen från det åtagandet.

  SvaraRadera