lördag 8 oktober 2011

Reepalu har problem med ohyra

Först Juholt, sen nästa sosse. Nej, Ilmar Reepalu har varken fuskat eller slarvat med hyran. Däremot har han problem med löss i Malmö. Löss i form av kriminella ungdomsgäng som trakasserar de boende i Seved. Den som uttalar sig för tidningen får ägg och gatstenar på fönstret. Den som inte visar respekt får ägg och gatstenar på fönstret. Journalister attackeras. Knarkhandeln försiggår öppet. Och Reepalu föreslår att invandrare skall kunna utvisas för grova brott. Samt att de som nyligen fått svenskt medborgarskap skall kunna bli av med det, och utvisas.

Morgan Johansson ger först bifall, och gör sedan en jättepudel. Mona Sahlin protesterar. Och högern skrattar.

Det här låter ju lite som det SD varnat för. Kriminella utlänningar som terroriserar Malmö. Har Ilmar blivit brun? Om jag tolkar vad polisen säger rätt, anser de att Ilmars förslag är närmast rasistiska, och att det i själva verket är synd om busarna som måste leva i en så otrevlig miljö utan fritidsgårdar.

Låt mig slå fast en sak rakt och hårt: det är tamejtusan inte synd om busarna. Det är synd om de som busarna trakasserar. Vanlíga, hederliga människor i Seved. Och eftersom de bor i Seved, antagligen invandrare med låglöneyrken eller inga yrken alls. Dessa är de människor vi skall värna om. Busarna skall, bildligt talat, få en batong i skrevet.

Ilmars förslag om att utlänningar skall kunna utvisas vid grova brott är redan verklighet. Frågan är dock om dessa brott är nog grova, ingen har ju dött än? Vi skall ju inte utvisa någon för en felparkering eller svordom på allmän plats. Där vill jag dra en parallell till den stalkerlag som nyligen skapats, där upprepade småförseelser mot en person blir ett sammantaget, grovt brott. Är du med i ett gäng och trakasserar ett helt område så skall det få konsekvenser. Är du utlänning, räkna med att få trakassera somaliska grannar med kpist inom en snar framtid. Är du svensk, räkna med att få sitta på en ungdomsvårdsskola i Norrland några år. Vi får absolut inte ge uppväxande ungdom intrycket att som gängmedlem blir du kung, onåbar av samhället.

Sen har de blödande vänsterhjärtana en poäng. Vissa områden i Malmö ser för j-iga ut. Arkitekter och byggherrar borde också få sitta på den där norrländska ungdomsvårdsanstalten några år, så de lär sig veta hut. Vissa områden bör bombas och byggas upp igen. Kanske får vi då lite färre busar att ta hand om om 30 år. Men det får inte hindra oss från att ta hand om busarna idag. Inte för att vi välbeställda i Malmös innerstad och grannkommuner skall kunna sova gott om nätterna. För att de inte lika välbeställda i Malmös ytterområden skall kunna sova gott om nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar