söndag 9 september 2012

Dags att rösta rött?

Jag håller fortfarande på och försöker svälja Löfvens senaste tal, där han kommer ut som mer marknadstillvänd än Reinfeldt. Och medan denna välsmakande pralin söker sig genom strupen, så vräker alliansen in nya godsaker i munnen på mig. Så fort Löfven nämner infrastruktur, så ger sig alliansen ut på resa och lovar nya tåg från Malmö till Kiruna.

Det verkar som triangulering är det som gäller. Löfven vill för död och pina inte gå till val som Bidragspartiet, och måste därför visa sig ansvarsfull. Socialiseringsivrarna hålls kort. Reinfeldt vill på samma sätt begrava Högerspöket för alltid.

Jag gissar att det är mittenväljarna som partierna nu går på friarstråt till. Om sossarna tappar lite väljare till Sjöstedt, eller moderaterna några procent till Hägglund, det spelar ingen roll. De är pålitlig röstboskap, som gör vad storebror säger till dem. Om däremot några mittenväljare flyttar mellan S och M, ja det är det som avgör regeringsmakten 2014.

Därför lägger sig Löfven lite till höger om Reinfeldt, och Reinfeldt lite till vänster om Löfven. Man har lust till om inte nästans hustru, så i alla fall hans väljarunderlag.

Så om jag kan lita på vad Löfven säger om marknadsekonomi, företagens villkor och vinster i välfärden så känns det som om jag borde rösta på socialdemokraterna för att få en moderat politik 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar