torsdag 10 januari 2013

Dags skicka Carl Gustaf till Sibirien!

Nej, det här är inte ett inlägg i tronföljdsdebatten, eller om monarkins fortlevnad. Visst, jag är republikan, eftersom jag inte ser någon annan nytta med apanaget än att Svensk Damtidnings fortlevnad säkras. Men nu skall det handla om annat, och viktigt: Sveriges försvar. Förr en hjärtefråga för oss moderater.

Det har höjts lite röster om att vårt försvar kanske inte är så mycket till försvar längre. Sisådär en vecka får vi öppet högeravvikande på oss att leta upp ett land som har fri invandring, platt skatt och låter oss gifta oss som vi vill. Sen tar ryssen oss och fyller oss med bly. För att det är ryssen som är boven, det har vi ju vetat sedan 50-talet även om ingen vågat säga det högt.


Men lugn, det fixar sig, tack vare två tidigare orelaterade fakta som jag letat upp.

Det första: Per Ahlmark skrev för ett tag sedan boken Det öppna såret - publicerad på Timbro dessutom, för att göra saken ännu värre. I boken drog han inte bara ned brallorna på diverse folkmordsapologetiska diktaturvurmare, han presenterade även tesen att demokratier aldrig går i krig med varandra. Och om inte Björn Rosengrens uttalande om den sista Sovjetstaten kan ses som en krigsförklaring, så håller väl tesen än.

Det andra: Vår försvarsminister presenterade, under Saudigate,  den kanske inte lika väl faktaunderbyggda tesen att länder som Sverige säljer krigsmaterial till aldrig kan vara diktaturer. Det ges ju automatiskt av att vi inte får sälja till diktaturer, så om vi säljer till ett land så måste det vara en demokrati. Ordet dikatur kan i alla fall inte lämna en försvarsministers läppar i det läget.


Låt oss nu kombinera dessa fakta. Först säljer vi en massa Carl Gustaf till ryssarna. Vad tusan, vi kan skänka bort dem. Givetvis mot löften från Putin om att de bara skall användas i folktomma områden som Sibirien eller Tjetjenien (armén har inte lämnat så många kvar i livet där nu). Därmed är Ryssland definitionsmässigt att räkna som en demokrati, vi levererar ju vapen till dem. Och därmed finns ingen risk att vi kommer i krig med Ryssland.

Problem solved. Försvaret kan läggas ned. Snälla försvarsministern, skicka gärna 1% av försvarsmaktens kostnad till mig som förslagspengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar