onsdag 23 januari 2013

Köttskratt

Efter att alla nu kommenterat köttskatten, och hyllat eller sågat den beroende på vilket läger man befunnit sig i, så har jag inte mycket att tillägga. Allt klokt och oklokt är redan sagt. Därför tänkte jag istället föreslå ett par nya skatter.

Tjöt-skatt: Varje gång ett twitter-meddelande med politiskt innehåll passerar tullarna så dras en liten avgift. Det här hade kunnat bli Göteborgs svar på trängselskatten, om man inte redan gått och infört den. Skatten kommer, förutom ett rejält bidrag till statskassan, även positivt påverka arbetslinjen. En ny myndighet måste skapas, som sitter och läser meddelandena, köar upp dem och släpper dem vidare efter nån vecka sådär när avgiften är betald. Ännu en myndighet måste skapas för att ta fram riktlinjer för vad som är "politiskt innehåll". Samt en myndighet som övervakar de andra två. Alla myndigheterna förläggs förslagsvis i Hjo, eller en kilometer öster därom.

Kott-skatt: Var gång någon går in i fattigdomsdebatten med någon sorts anspelning på frasen "leka med kottar som barn", så går en lusing till skatteverket. Gör väl ingen större skillnad för statsfinanserna, men förhoppningsvis kommer då dessa debattörer så småningom att få den finansiella status de tycker duger åt andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar