tisdag 20 oktober 2015

Dags för kohandel

Samarbetsregeringen och Alliansen sitter, rapporteras det, i intensiva förhandlingar för att lösa flyktingkrisen - det vill säga minska volymerna, utan att på något vis säga att man medvetet minskar volymerna. Jag har lite tips på vilka åtgärder som kan komma i fråga:
 1. "Asylsökande" byter namn till "asylbehövande". Därmed försvinner genast behovet att hitta bostäder åt de asylsökande.
 2. Harpsundsekan omlokaliseras till Medelhavet, och beräknas därmed rädda tusentals liv per månad. Tyvärr får inte årorna skickas med av säkerhetsskäl, de är långa och med vassa metallskoningar, men så fort man kommit överens med alla andra EU-länder om att årorna ska få skickas ned så kan räddningsaktionerna inledas.
 3. Gränsen stängs. Polisen ges hög prioritet att vakta gränsen. Dock försvinner inte några andra av alla höga prioriteter som polisen getts innan, och inga resurser tillförs. Resultatet blir att polisen sitter i radiobilen utanför Hyllie station och ser tågen gå förbi. Men stäng är gränsen. På papperet.
 4. Alla Sveriges artister samlas till en kraftsamlande gala emot rasism och främlingsfientlighet. Hela Sverige bjuds in, utom Sverigedemokraterna. De som gör skillnad på folk kan inte få vara med oss.
 5. Miljöpartiets nya kulturpolitik införs på prov på alla Sveriges flyktingförläggningar. Det gör susen; Afghaner och Irakier inser att svenskarna är helgalna och flyr till Tyskland.

3 kommentarer:

 1. Särskilt nummer fem är ju helt suverän !
  Vad säger miljöpartiet för övrigt om halalslakt!
  Jag måste ha missat det...

  SvaraRadera
 2. Så länge det är tofu får du nog slakta den hur du vill!
  Alla skall väl bli veganer?

  SvaraRadera
 3. Som vanligt när det gäller matlagning är jag helt borta
  Googlade och hojtade på frugan.vore ju något för en intolerant person, liksom!
  Ja, laktosintolerant...
  Hon ansåg : menlös!
  Nej, osten inte jag, för en gångs skull.
  Tror vi skall testa i alla fall!
  Tack för tips,,,

  SvaraRadera