tisdag 20 oktober 2015

Fältet är fritt

Nu verkar det som om de som tänkt sätta upp tält intill pansarpatrullerna på Revingehed stött på patrull. Nej, det är inte slemma soldater som hotar använda tälten som övningsmaterial. De har inte fått bygglov.

Krisen är här, och alla skyller på alla för att man inte ska behöva få tummen ur. När det kunde vara så enkelt:

Ge uppdraget att sätta upp landets tältläger till våra vänner EU-migranterna från Rumänien. De har vana vid att till minimal kostnad snabbt bygga upp läger med en standard som de som flytt från ruiner eller tältläger lär känna igen sig i. De visar total brist på respekt för svensk byggnorm när de arrangerar sina vatten- och avloppsrutiner. Och är det något som inte visat sig gälla för EU-migranter de senaste åren så är det petitesser som bygglov och avtal med markägare. De' e' bar' å bygg, som Ingemar Stenmark hade sagt.

För EU-migranterna blir det ett lyft. De slipper tigga, och kan få hyggliga inkomster istället. Vad sägs om en lön motsvarande vad byggjobbare får? I Rumänien, alltså.

För de som flyr krig och våld är det också ett lyft. De slipper krig och våld, och får tak över huvudet. Vad mer kan man önska? Lägren byggs till den standard EU-migranter är vana vid - inte tusan kan väl en flykting som tagit sig in i EU komma på tanken att begära att få högre standard än EUs egna medborgare?

För svenska myndigheter är det ett lyft. Byråkratin kan rundas, lagar ignoreras, och vi vet redan att fogde eller polis inte kommer lyfta ett finger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar