tisdag 14 augusti 2018

Lapplisans hämnd


Skämt


Vi konservativa svenskar, visst minns vi Lapp-Lisa? En kristen frälsningssoldat och sångerska, vars signaturmelodi var sången "Barnatro"?


Från Lapp-Lisa till våra lapplisor, även kallade parkeringsvakter, den bespottade yrkeskår som försöker se till att vi inte parkerar som i Madrid eller Rom. Den yrkeskår som efterhand fått svårt att gå in och lappa i våra utmaningsområden, då deras fysiska säkerhet inte kunnat garanteras.

Från lapplisorna till målvaktsbilarna. Under ett par decennier har utmaningen med målvaktsbilar vuxit, tills i Malmö Sydsvenskan beräknar att var tionde bil är en målvaktsbil. Eftersom Svensson sällan har anledning skaffa målvaktsbil, kan vi räkna ut vad målvaktsbiltätheten är i de mindre bemedlade delarna av staden.

(För den oinvigde: en målvaktsbil är en bil, inte nödvändigtvis ett gammalt uttjänt vrak, som köps av kriminella, registreras på en "målvakt", en person utan tillgångar, och sedan säljs eller leasas ut till tredje part. Den tredje parten kan sedan parkera var f-n de vill, varpå p-böterna går till målvakten, som inte har några tillgångar att utmäta. Det där med besiktning, försäkring och bilskatt behöver man inte heller vara så noga med. För den som går på socialbidrag är målvaktsbilen också en jackpot, då socialen inte tillåter sina bidragstagare att äga bil, den är en tillgång som ska säljas innan bidrag utgår.)

Det offentliga har sin vana trogen agerat hårt och resolut mot målvaktsbilsfenomenet: fler fritidsgårdar för målvakterna, gratis garage till målvaktsbilarna, och dialog och korvgrillning med de kriminella ligor som ligger bakom. Till alla landets kriminologers förtvivlan har ingen av dessa åtgärder ännu kommit till rätta med problemet. Inget har hjälpt.

Tills nu.

Genrebild. Kan mycket väl vara från Kanada.
Nu har lapplisorna tröttnat. Tröttnat på att de jämrans målvaktsbilarna parkerar tvärsöver stortorget. Tröttnat på att de inte kan komma in på Rosengård och lappa bilar som står "på hitan och ditan", som det heter på F!-språk. Tröttnat, organiserat sig, och slagit tillbaka.

I en samordnad kommandoräd under natten gav sig landets lapplisor ut i utanförskapets djungler och satte fyr på målvaktsbilarna. En signal till den organiserade brottsligheten att nu jävlar räcker det, att nu har ni jävlats med oss länge nog. Nästa gång någon skäller på en lapplisa ska de veta att då kommer molotov-cocktailen fram. Nästa gång någon hotar en lapplisa ska de veta att vi nöjer oss inte med att grilla korv på din bil, vi tar grannens, ja hela grannskapets bilar. Så passa dig!

Är jag konspirationsteoretisk foliehatt nu? Betänk att polisen i lugn och ro stod och tittade på och "observerade", ungefär som poliser i Latinamerika står och tittar på medan dödspatrullerna "rensar upp" i favelorna. Visst hade väl vår stolta svenska poliskår gått in och haffat förövarna medan brottet pågick, för att förhindra att ytterligare bilar tuttades på? Visst hade väl vår stolta svenska brandkår åkt in och släckt elden, och förhindrat den från att sprida sig, precis som de gjort vid skogsbränderna? Om de inte i förväg var varnade om att det var "våra gossar" som var i farten...

Allvar

Det är så man kan gråta. Ligister i Göteborg, Trollhättan med mera ger sig på bilar, tuttar på dem, och drar därifrån. Utanför står brandkår och polis och tittar på i godan ro.

Här är Kronogården:

Trollhättans minst hippa område. I min ungdom dock såpass säkert att jag inte var ett skvatt orolig för att dra runt där på moped eller cykel sent om kvällen. Idag får jag väl hänga på en minister och dennes SÄPO-skydd, på besök för att konstatera att inga no go-zoner finnes, för att våga mig in där på dagtid.

Med bilbränder, med stenkastning på räddningstjänsten, med utkörning av besökande TV-team så visar de kriminella tydligt vem det är som bestämmer i förorten, vem det är som äger territoriet. Vem man bör gå till när rätt ska skipas. Det här är allvarligt. Inte bara för det svenska samhälle som tappat kontrollen, utan även för de stackars satar som tvingas bo i maffia-kontrollerat område. Tvingas? Ja, var ska annars en fattig invandrare utan jobb kunna få en lägenhet?

Rapporteringen från Kronogården är intressant.
"Polisen jobbade bland annat för att säkra området innan räddningstjänsten kan körde fram.
– Vi står nu vid en brytpunkt och avvaktar. Det vi vet är att däck, lastpallar och terräng brinner. Det skjuts även raketer och smällare, uppgav Simon Willner, inre befäl hos räddningstjänsten, i inledningsskedet."
Jag misstänker att polisens sätt att säkra området inte är att kort utropa i högtalare att den som inte skingrats och gått hem till sig inom en minut kommer möta verkanseld, och sedan efter en minut brassa loss, utan att de i bästa fall ställer sig och tjafsar med stenkastande huliganer och i värsta fall bara står på säkert avstånd tills huliganerna kastat sig trötta med gatstenar och gått hem av sig själva.
"Räddningstjänsten tog sig an branden på Sädesbingen vid 23.20-tiden.
– Vi är där nu och åkte fram tillsammans med polis som en säkerhetsåtgärd, sade Simon Willner.
På övriga Kronogården hade räddningstjänsten av säkerhetsskäl inte kunnat arbeta."
Låt oss läsa ovanstående ett par gånger. Polisen kunde alltså inte säkra mina gamla domäner, Kronogården. Ligisterna ägde territoriet. Svenska staten är på flykt.

Hur fasen blir det så här? Jag tror på vad Ingrid Kampås skrev redan 2014. Det blir så här därför att vi hanterat det så här. Att visa svaghet, be om ursäkt och föreslå att vi grillar korv och tillsammans sjunger "We shall overcome" funkar kanske i den svenska kulturen, där vi sedan dagistiden matats med Bamses och genustanternas ideologi. I de kulturer i Mellanöstern som våra invandrare kommer från är det andra bullar som gäller, där är det djungelns lag som gäller. Visar du dig svag, så visar du bara att du kan trampas på utan konsekvenser, inte att du är värd att resonera med. För varje dialogpolis vi anställer skapar vi tio gangsters. Vi kastar bensin på branden i hopp om att släcka den!


Vem drabbar detta?

  • De boende i Kronogården, absolut. Bussar ställdes in - hur hårt drabbar inte det fattiga gamlingar som inte har egen bil, eller vars bil just brann upp? Hur skulle vi känna oss om vi bodde i ett område där polisen inte kan skapa ordning? Någon kommer fylla detta vakuum. Någon med betydligt hårdare nypor, och mindre rättssäkerhet, än polisen. Har Kronogårdsborna att se fram emot att kyssa "Don Muhammed"s hand för att få rättvisa framöver?
  • De boende runtomkring. Pengar till uppbyggnad av det bibliotek som brandskadades i Kronogården kommer från den förvärvsarbetande delen av kommunens invånare. Otryggheten sprider sig utåt. Försäkringsbolagen lär börja justera premierna, eller vägra försäkra fordon i Kronogårdens närhet.

Vad ska vi göra åt eländet? 

Vår statsminister sjunker till nya, pinsamma bottennivåer:
"Jag blir förbannad – på riktigt! Min fråga till de här är, vad fan håller ni på med?"
Det är väl för allom uppenbart vad de håller på med, de bränner bilar och har kul. En mer intressant fråga är: varför har du, Stefan Löfven, inte gjort något åt de bilbränder vi nu haft åratal på oss att reagera på? Det verkar som om Stefan Löfven lyssnat lite för mycket på Lapp-Lisa och har barnatron kvar om att allt fixar sig av sig själv bara man blundar och mumlar något om "inte okej".

En väg att gå är den Sydafrikanska vägen. Sydafrika försökte, på Apartheid-tiden, isolera de svarta i egna, "självstyrande" Bantustan-enklaver. Vi skulle kunna ge upp förorterna, avgränsa dem med en mur och, likt när Jordanien avsade sig överhögheten över tidigare ockuperade territorier som nu hade ockuperats av Israel istället, avsäga oss överhögheten över dessa förorter och skänka dem till Afghanistan, som får ta över att finansiera och dela ut bidrag, fixa poliser, och så vidare. Men så ovänliga vill vi väl inte vara mot invånarna i dessa orter? Dessutom är risken stor att vi skulle få en våg av flyktingar därifrån.

En annan möjlighet är att ta in hjälp utifrån. Vid skogsbränderna fick vi hjälp av en kolonn av polska brandbilar. Kan vi inte be Polen och Ungern att dela med sig av lite hårdhänta poliser och polisbefäl med total avsaknad av genus- och dialogutbildningar?

En som tänkt på detta är moderathövdingen i Staffanstorp, Christian Sonesson:


Hans lista över konkreta åtgärder är inte ointressant. Hans tes är att hela rättskedjan måste fungera, från att det finns gott om poliser på gatorna till att dömda brottslingar sitter länge i buren. Om detta vore moderat rikspolitik skulle jag med gott mod kunna lägga en röst på M i riksdagen. Dock får vi betänka att M senast de styrde lät Beatrice "lila kuvert" Ask styra över justitiedepartementet.

Det vi ser idag, är att polisen förvisso anser sig ha hittat några av förövarna. De låter nu svenska rättssamhällets långa arm med full kraft falla ned över huvudena på dessa illgärningsmän: deras föräldrar ska vidtalas, och de små gulliga busungarna kallas till "oros-samtal". Oros-samtal!? Jag kan se framför mig hur gärningsmännen sitter hemma och skälver - av skratt.


Mitt tips inför valet: hitta ett parti som du känner dig trygg kommer jobba järnet för att genomdriva en stenhård, nolltolerant kriminalpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar