torsdag 2 september 2010

Sverigedemokraterna...

... hann Eddie Meduza aldrig skriva en låt om, så vi får nöja oss med detta:


Allvarligt talat, kanske dags att hantera SD lite mer seriöst än i förra inlägget.

Vad kan man säga om SD och deras politik? En vanlig attityd verkar vara att börja inlägget med "Guuud vad jag hatar SD och allt de rasistsvinen säger". Känns lite för likt åsiktsförtrycket på skolgården, där alla ängsligt såg till att inte ha en avvikande åsikt eller musiksmak. Dessutom, om jag måste förkasta SD för att där finns en del övervintrade nationalsocialistiska element, då måste jag göra samma sak med det vänsterparti där brytningen med Kuba, Che och Stalin inte verkar vara total hos alla medlemmar. Och några av mina bästa vänner är vänsterpartister, om klyschan ursäktas. Så låt oss titta lite på politiken.

Den där valfilmen där de ställer grupp mot grupp - varför gör de så? Och är de därmed väsensskiljt onda jämfört med de som ställer rika mot fattiga, svenska arbetare mot utländska arbetare, vuxna med jobb mot ungdomar utan jobb, osv? Det är inte lätt för mig att säga, jag är inte tankeläsare och vet inte vad SD-ledningen har i garderoben: står de i uniform och heilar mot en Hitlerposter, eller bär de en dröm om det uniforma sossegrå folkhemmet där alla var lika, tyckte samma, och hade lika trista jobb?

Det jag kan säga något om är det de säger utåt. Att ställa en grupp mot en annan och dra slutsatsen att om en grupp får det bättre, så får den andra det sämre, det är gammal god vänsterargumentation. Tag t. ex. det elaka högerspöket Bo Lundgren. När han ville sänka skatterna med 100 miljarder, och sa att dynamiska effekter skulle göra att ekonomin gick så mycket bättre att även låginkomsttagarna skulle få det bättre, då häcklade vänstern honom. Ger man åt de rika, så tar man från de fattiga. Och nej, därmed säger jag inte att vänstern är nedsmetade med brun rasistgegga - jag säger bara att det är rätt naturligt och vanligt att ställa grupp mot grupp.

Så, till sist: mitt bemötande av SDs reklamfilm är inte att "ni är ena usla rasister". Jag vill istället påpeka för SD att ni har glömt de dynamiska effekterna. Genom att ta in invandrare till Sverige så får vi in arbetskraft. Arbetskraft som lär behövas för att försörja mig när jag går i pension om några decennier - vi blonda ursvenskar förökar oss inte tillräckligt fort själva. (Här borde jag skriva något klokt om alliansens arbetslinje, det är snart val.) Vi får in nya, friska gener - det argumentet borde väl bita även på den mest inbitne rasbiolog?

Genom att tillåta invandring hit öppnar vi även för möjligheten att jag får möjlighet att utvandra från Sverige den dan Ohly tar över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar