måndag 20 september 2010

Vad vill Socialdemokraterna?

Nattens valresultat är här, och Socialdemokraterna har en del att tänka på. Vi med hjärtat till höger, skall vi nu hoppas och glädjas åt att S är på väg ut ur maktens centrum för alltid? Nja. Enpartistaten blir inte mer behaglig för att det är blått styre, så ett livkraftigt S som kan ge alliansen en match och tvinga dem att efterfråga våra röster är inte fel. Monopol är dåligt även på den politiska marknaden.

Hur får vi då S ut ur snickerboa, så att de presenterar en egen politik istället för att sitta och klaga på hur de elaka borgarna raserar välfärden?
  • Mona kan gärna få sitta kvar, hon har säkert en och annan vettig idé. Däremot behöver hon kompletteras med några biffiga och ilskna hangarounds som kan ta fajten med facket och vänsterflygeln.
  • Ut med kommunisterna vänsterpartiet. De agerar bara drivankare. 
  •  Triangulera piratpartiet. OK, PP fick inte så många röster, men de har många högröstade sympatisörer på nätet och de ungas öra. Och varje steg bort från Bodströmssamhället är ett steg i rätt riktning.
  • Hitta på något sätt att kombinera socialdemokraternas klassiska industripolitik med miljöpartiets miljöpolitik. Här finns nog något valvinnande, jag kommer bara inte på vad.
  • Neutralisera Sverigedemokraterna. Inte genom att 'ta debatten', dvs tala om för dem vilka nassesvin de är, utan genom att lösa de frågor som de får röster av: stenkastning i Rosengård, kriminalitet, arbetslöshet. Försvinner SD, så kommer rösterna tillbaks till S.
  • Ge oss frihet och trygghet på samma gång. SSU talade en gång om egenmakt, det är värt en renässans.
Eller så kan de göra det lätt för sig och plocka in Erik Laakso som partistrateg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar