torsdag 2 september 2010

Fritt Skåne...

... fick jag en folder om i brevlådan idag. Men tyvärr rörde det sig inte om drycken Skåne, utan om landskapet Skåne. Annars hade jag kunnat tänka mig att spara på de röstsedlar för Skånepartiet som låg inuti.
Ett tema gick igen i hela foldern: ISLAM. Ja, det skrevs genomgående med stora bokstäver. Och inte som något man gjorde reklam för. Nej, islam skulle rökas ut.
Men: jag tror Skånepartisterna har missat en sak. Skånepartiet består (ursäkta fördomarna, gubbs) av gamla bakåtsträvande gubbar av alla åldrar och kön som längtar tillbaks till det goda 60-talet, när alla var bleka på vintern och rödbrända på sommaren, bruket hade jobb till alla, HBT-rörelsen höll käften eller fick på käften, och det svåraste valet var om man skulle handla på ICA eller Konsum. Ja, det hette Konsum på den tiden, inte Coop Forum, Coop Nära, Coop Konsum - tusan också, inte ens på Konsum kan man slippa att välja butik nuförtiden.
Där borde väl muslimerna vara konservative gubbens allra bäste vän!? Den muslim man ser i Skånepartiets folder är en man som bestämmer i familjen, håller barnen i tukt och förmaning, går i kyrkan, och har frun hemma. Precis som det var på 60-talet, eller hur? Sen vill ju även muslimen ha ett Sverige fritt från Skåne (akvaviten, dvs).

Det här har ju till och med SD fattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar