tisdag 21 september 2010

Vem är främlingsfientlig, egentligen?

I dagarna demonstreras det mot en grupp människor, som ser och beter sig annorlunda ut. Det talas även om att de skall frysas ut, så att vi slipper ha med dem att göra.

Är det Sverigedemokraterna som är ute och mobbar muslimer? Nej, det är vi andra goda demokrater som gör vårt bästa för att behandla SD som vi anser att de behandlar andra. När vi reflexmässigt stöter allt SD är, säger eller gör ifrån oss - är vi då inte precis lika xenofoba som det SD vi tycker så bra om att tycka illa om?

Inför riksdagen talas det om hur SD bäst skall manövreras ut. Jag tror det bästa är att sätta strålkastarljuset på dem. I ljuset spricker trollen, eller fördomarna. I Landskrona har SD-stödet sjunkit kraftigt. Där har de behandlats som vilka andra politiker som helst: fått vara med och debattera, och därmed fått mothugg. Fått tröska sig igenom det tunga politikerjobbet med att läsa igenom tjänstemannautredningar och lägga egna förslag. Och kommer det ett bra SD-förslag, så behandlas det inte som luft.

Ett bra föredöme här är Jesus. Den tidens godaste av de goda, fariséerna, hade han inte mycket tid över för. Istället beblandade han sig med tjuvar, rövare och landsförrädare, till omgivningens förskräckelse. Vill du omvända en rasist? Börja med att gå fram och prata vänligt med honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar