fredag 16 oktober 2015

Ännu ett anspråkslöst förslag

Jag har verkligen gjort vad jag kunnat för att lägga det ena stolliga, ansvarslösa och verklighetsfrämmande förslaget efter det andra i invandringspolitiken. Varje gång går verkligheten om mig. Tidigare har jag föreslagit tältläger - nu dyker de upp nära mig.

För att jag återigen skall befinna mig i frontlinjen får jag nu ta i så jag spricker.

Ett stort problem idag är bristen på bostäder. Skall staten, kommunen eller de stora byggherrarna bygga, så tar det tid. Mark ska planläggas och delas ut, byggarna ska fundera på hur och när det är ekonomi i att bygga, och sen ska det spikas och hamras av gossar med kollektivavtal. Det tar år. Billigt blir det inte heller.


Varför, tänker jag i mitt kristdemokratiska sinne, utnyttjar vi inte Familjen? Familjen och marknadsekonomin:

Ge varje villaägare i Sverige hundratusen till att uppföra ett Attefallshus. Husägaren väljer själv om huset skall inredas med vatten och avlopp, eller om utedass och en hink vatten på gården skall gälla. Dela sedan ut en manlig och en kvinnlig invandrare till villaägaren. Invandrarna är villaägarens att disponera utefter behag, till hushållsarbete, barnpassning, snickerier och trädgårdsarbete. Invandrare med agrara förkunskaper kan med fördel delta i de av Löfven aviserade beredskapsarbetena i jord- och skogsbruk. De kan då på väg till jobbet ta med sig torrdasset för spridning på åkrarna, och på väg hem ta med sig lönen till sin villaägare.

Fördelen med förslaget är att det kan gå ruskigt snabbt. Ingen planläggning krävs. El och avlopp kan anslutas till befintlig infrastruktur. En händig villaägare sätter lätt ihop huset själv, från en byggsats. Hundratusen bostäder, för en kostnad av 10 miljoner. Som hittat!

Eftersom vår medelklass, med piga och dräng på gården, inte längre lär vara särskilt intresserade av att skicka iväg sina ungar till dagis, så kommer många kommunala lokaler att börja stå tomma. Utmärkt! Där kan vi inlogera de invandrare som är för unga, gamla eller sjuka för att kunna arbeta för di svenske.

Att för evigt låta ett par invandrare vara livegna hos en villaägare känns lite hårt. Lite slack får det finnas i systemet. Kanske vi skulle låta dem få åka runt under en vecka och leta ny ägare. Sista veckan i oktober, när ungarna har höstlov, låter som en bra tid.

Det här kan bli bra. Varför har ingen tänkt på det här förut?

8 kommentarer:

 1. Det låter sunt och bra, men eftersom det kan ta 8 månader för kommunen att handlägga din Attefallsanmälan måste nog tältlägren till först. Kanske kan man då gå dit och ropa in en tjänare, lite valfrihet måste man ha.
  (Kan innehålla spår av spydig ironi tack vare handlingsförlamad träningsregering.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj tusan. Det där med bygganmälan missade jag. Den lär ju flykting-avoga kommuner sitta på i all oändlighet.

   Dock finns hopp: polisen har börjat sluta arbeta när det blir jobbigt. Blir vi bara många som struntar i anmälan, och om AFA ställer upp och ropar "rasist" framför TV-kamerorna, så håller sig nog polisen borta när kommunerna ber om handräckning.

   Radera
  2. Bygglov, är det ett TV-program? Jag bygger på som det passar. Varken älgen eller vargen klagar.

   Radera
 2. 100 000 hus kostar väl 10 miljarder, men även det är en struntsumma. Byggvaruhusens ägare kommer att kyssa dina fötter, förutsatt att rumpan då hamnar i rätt väderstreck i förhållande till Mekka.
  Nu behövs ju åtskilligt fler än 100 000, men plats har vi ju gott om och när platsen tar slut bygger vi på höjden. Närmare, Allah, till Dig!
  Men en naturlig komplettering ser vi direkt när vi bläddrar i historieböckerna: vi kan helt enkelt auktionera ut migranterna! De bästa exemplaren kan inbringa en bra slant, de eländigaste blir en belastning för sockenkassan, men genom auktionerandet kan vi ändå pressa ner priset. Marknadsintresset håller vi uppe via näthandeln. Kvällstidningarna och TV fortsätter med sina tutt- och rumpchocker i samma angelägna auktioneringssyfte. Krydda med Orientens alla eggelser! Den skeva ålders- och könsfördelningen är inget problem. Får vi inte snart läsa om den första godingfeministen som skaffat sig ett eget han-harem? (vet inte den manliga motsvarigheten till harem - från "haram" = förbjuden.) Som vaktande eunucker finns även en massa snöpta svenskar att tillgå. Låt fantasin spela! Orientaliskt! Låt oss vända historieboken och lära oss att läsa baklänges!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj tusan, en sån pinsam räknemiss. Då har jag två alternativ:

   1) Erkänna min miss, pudla och kräla i stoftet.

   2) Anfall är bästa försvar. Vad menar du, säger jag 10 miljoner så menar jag 10 miljoner! Var inte så negativ nu, när vi behöver stå alla tillsammans. Sluta förtrycka mig med dina fakta. Rasist! Det måste gå att fixa 100000 hus à 100000 för tio miljoner, alltså kommer det att gå.

   Ibland är jag glad att jag inte är Arnstadt. 10 miljarder är lite mer pengar. Hur löser vi det? Mitt geniala förslag: genom att ordna fri dragningsrätt på våra folkkära artisters bankkonton. Om sen deras tillgångar bara uppgår till några tiotal miljoner, och vi behöver tusenfalt mer, så är det ju så det brukar gå till i vår invandringspolitik.

   Radera
  2. Ja, det är väl inte så noga med hur man räknar. Magda ordnar nog ihop budgeten ändå!
   Nu kommer det enligt migrationsverket.se mer än 300 s k ensamkommande barn per dag. Varje "barn" kostar en miljon kr/år.
   Det kommer alltså 15 "barn" per timme till en utökad kostnad av 15 miljoner kronor det närmaste året.
   Moderaternas "kommunikationschef tyckte, att när sd satsar 15 mnkr på att minska invandringen så är det "slöseri med skattepengar". När blev matteundervisningen så dålig i den svenska skolan? När försvann all konsekvensanalys?
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
 3. Ja, kanske får vi om ett par generationer en Ivar Al-Johansson som skriver om Attefallarnas levnadsförhållanden.

  SvaraRadera
 4. Räknemiss, fråga Schyffert så reder han ut allt. /T

  SvaraRadera