lördag 14 november 2015

Allons-y!

Så brukade denna figur ropa när han skulle ge sig ut på galenskaper:

Men nu är det inte David Tennant som är i ropet, utan Frankrike. Ett gäng terrorister har mejat ner över hundra människor i Paris.

Jag hade tänkt inleda med en tyst minut, men varför det när det finns så mycket fin fransk kultur att njuta av istället:Spelat i Paris, av kompositören själv. Vackert.


Så till saken. Idag tycker jag man skall läsa Westerholm, som skriver både om Sveriges svaga roll i den europeiska terrorismbekämpningen, och om hur nu Frankrike kommer slå tillbaka.


När den värsta sorgen lagt sig, är det dags att leta syndabockar och föreslå åtgärder. Fransmännen lämnar jag åt sitt, de verkar vara i full fart att vidta åtgärder, gränsen är stängd och undantagstillstånd utlyst.


Syndabockarna, då?
 • Är det islams och/eller muslimernas fel? Nej, där håller jag med gamle bunkermoderaten Gunnar Hökmark: vi skall inte lasta de som flyr från terrorn för terrorn.
 • Är det islamisternas fel då, de där som vill ha Sharia och sånt? Nej, det är stor skillnad mellan att vilja ha Sharia och att vilja döda civila.
 • Men ge dig. De som manar till heligt krig emot Väst, då? Ok, där kan jag börja nicka lite jakande. Att uppmana till mord är moraliskt fel, olagligt och straffbart. Så fram med batongerna.
 • Den onda högern då, som skapat de klyftor som gör att de stackars araberna tar till vapen i desperation? Nej, jag tror inte att det är Per Gudmundson eller Ivar Arpi som är roten till detta onda heller. Den som tar till vapen har ett val.
Så de syndabockar jag vill peka ut är gärningsmännen.Vad skall vi göra framöver? Låt mig släppa fram några statsmän.
"Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet". Jens Stoltenberg.

Öppenheten 

Åsikter skall inte tystas. Vårt samhälle skall förbli ett öppet samhälle, där åsikter och människor med olika åsikter kan frimodigt träffas och utbyta tankar. Med tanke på rådande åsiktskorridor är det tvärtom viktigt att verka för mer öppenhet. De som idag kämpar för att statsbidrag skall dras in från islamistiska organisationer har bara till hälften rätt. Staten skall vara åsiktsneutral. Antingen skall alla statsbidrag dras in, så att folk får använda sina egna pengar till sina egna hobbies (mitt förslag!), eller så ska alla, även kommunister, nazister och islamister, få pengar.


Naiviteten

Men invandringen då? Inte sjutton kan vi väl undvika att diskutera migrationspolitik just idag? Lugn, lugn, nu kommer det.

Har ni märkt att Stefan Löfven bet en hund häromdagen? Ja, han agerade, vilket får ses som rätt bakvänt beteende för honom. Han införde gränskontroller. Ett bra första steg på vägen: ett land ska ha koll på sina gränser. Flera tiotal (!!!) migranter har fått vända.

Räcker det? Knappast. Förvisso är det bra att de som vill söka asyl raskt bussas ut till Migrationsverkets kontor, men det räcker inte. Vad hindrar den någorlunda smarte migranten från att glatt säga "asyl, asyl" till polisen, för att sedan vända och gå när bussen kommit fram till Jägersro, med släktingarna i Rosengård en 5-minuters promenad bort? Jag misstänker att nätet fortfarande är rätt grovmaskigt.

Vi kan inte fortsätta låta Sverige vara IS turistparadis. Det vore ett svek emot Frankrike.

 • Ett minimum är att göra som min partiledare, Ebba, föreslagit. Alla som kommer över gränsen slussas raskt till inhägnade tältläger. De som inte har ID eller kommer från säkra länder skickas tillbaka nästa dag. Resten får stanna i lägren tills deras asylskäl utretts; vid avslag bussas man ut från Sverige. Om detta kombineras med riktade satsningar på inre kontroll (rasprofilerad REVA, alltså), och omedelbar utbussning av alla illegala invandrare som hittas, så kan vi återfå kontrollen.
 • Självfallet skall statliga förmåner för illegala invandrare, såsom skolgång och sjukvård, slopas. Sjukvård och skolor skall ha anmälningsplikt. Polisen skall aktivt söka illegala invandrare där sådana kan misstänkas finnas.
 • De förslag om att försvåra familjeåterförening som dykt upp tror jag inte på. Vi Kristdemokrater älskar familjen. Det skall vara svårt att komma in i Sverige - men har man väl gjort det, ska man kunna ta hit maka/make och barn. Oavsett om de kan försörjas eller ej.
 • ID-kontroll och ålderskontroll, jomenvisst. Vi kan inte släppa in människor som inte vill legitimera sig - de kan vara IS.
 • Även moderaternas "vända i dörren"-princip kan diskuteras. Vi har idag en total brist på integration. Låt oss börja i den ändan - få till en integration värd namnet. När den är på plats, så kan vi börja ta in invandrare igen utan att dessa, som idag, lastas av i IS-sympatisörsalstrande ghetton.

Kriget

Dags för fler citat:"Notre pays ne doit pas céder. Notre pays ne doit pas reculer." (Vårt land får inte ge upp. Vårt land får inte retirera.) Nicolas Sarkozy.

Nu är det läge för Stefan Löfven att handla igen. Läge att ge ännu en pungspark till det miljöparti som tydligen ännu representeras av Åsa Romson, hur länge det nu varar.

Sverige drar benen efter sig i kampen emot terrorismen. Så får det inte vara längre. Jag förväntar mig att vår regering, samtidigt som de skoningslöst jagar våldets vänner inne i landet, även i ord och handling visar sin solidaritet med Frankrike.
 • Dags att rusta upp försvaret. Efter lite ökenövningar kring de gotländska sanddynerna kan de skickas ned söderöver för att i aktiv strid hjälpa kurderna att spöa skiten ur IS. Kanske kan vi bilda "föreningen IS ovänner" som skänker lite av julhandelspengarna till anskaffning av materiel till våra blågula gossar?
 • Dags även att samarbeta med underrättelsearbete, med Europa och med afrikanska länder som ogillar IS.
Det här kommer bli dyrt. Poliser som skall hålla gränsen. Poliser som ska se till att våra utanförskapsområden förblir under svensk lagstiftning. Militär som ska bekämpa IS. Men tar vi inte denna försäkring, så har vi sett i Paris vad som kan bli konsekvensen.

2 kommentarer:

 1. Att vilja ha sharia islams lag,innebär att det är ett tvång att stena människor för otukt,hugga händer av tjuven,ok att ge yttryck för det ryms väl inom yttrandefriheten,men säger något om den personen..

  SvaraRadera
 2. Av vår "regering" kan vi inte förvänta oss någonting och det är en absolut sanning. //tompas11

  SvaraRadera