söndag 17 december 2017

Man kippar efter andan

Judehatarna börjar återigen marschera på svenska gator.
Nej, fel bild. Det var inte Mediamarkt-försäljarnas fackförbund som var ute och marscherade, utan dessa gossar:
(Gammal bild; bara en illustration, som reklamarna brukar säga)

Genast slår svenska samhället till med all kraft. Löfven säger att det inte är okej (eller är det "oacceptabelt" som är dagens glosa?). Det ordnas även kippa-vandring i solidaritet med Malmös judar, på säkert avstånd ifrån judehatets centrala domäner. Trots att jag bor i närheten är jag inte med i vandringen, av flera skäl. Dels är jag inte den demonstrerande, plakatviftande typen, dels skulle jag då få dela promenaden med dessa:


Jajamän, de som tidigare genom åren jobbat hårdast med att välkomna judehatare till Sverige går nu kippavandringar. Som Gaston brukar säga: jösses!


Som varm Israelvän och judehatarhatare vill även jag komma till rätta med judehatet i Sverige. Hur göra? Låt mig börja med en liknelse. En gång för många år sedan fick jag in vatten i huset, via en läcka i taket. Åtgärderna blev då, i tur och ordning:
 1. Upp på taket och täta läckan, fort som tusan. Så länge det läcker in vatten finns inte mycket som hjälper.
 2. Överallt inuti där det ligger vatten: åtgärda. Är materialet bortom räddning, släng ut det. Går det att rädda, exponera det och sätt på en byggfläkt som torkar ur.
 3. Återställ. Nya tapeter istället för de smutsvattenfärgade. Nytt isoleringsmaterial vid behov.

Låt oss börja med att täta läckan. Idag importerar vi judehat från Mellanöstern. Stoppa invandringen från Mellanöstern. Totalstopp. Inte en påbörjad asylutredning till, förrän vi har ett samhälle som tål att absorbera sådan invandring och hantera judehatet. På samma gång får vi en lättnad i många andra system som nu ansträngs av stor invandring: skola, bostadsmarknad, arbetsmarknad, socialbidrag, pensioner, rättsväsende.

Men vad f-n säger du, gubbe? Skyller du allt det där på invandring? Fattar du inte att sjukvården hade socialistiska köer redan när du föddes, att skolan varit på väg utför sedan -68, att bostadsmarknaden lidit av planekonomi sedan andra världskriget osv? Rasistjävel!
- Du har helt rätt, kära samvete. Våra kriser är självuppfunna. Dags för ännu en liknelse. Om jag tagit på mig att gå en jättejobbig vandring uppför Kebnekajse (eller, mer troligt i mitt fall, en vandring från Höje Å till vattentornet i nordöstra Lund) och känner att det börjar bli motigt. Är det då en god idé att stanna och lägga i en sexpack öl vid varje närbutik jag passerar? Invandring är inte skälet till att det går utför för Sverige, men den hjälper till att göra utförsbacken brantare.


Släng ut det som inte kan räddas. Eller, för den delen, det man inte behöver ha kvar. Varför ägna pengar på att fuktsanera de fullständigt ointressanta julklappar från gammelmoster som lagrats på vinden för att man inte ids slänga dem? Vi har en hel del potentiella judehatare i landet som inte skall vara här: marockanska gatubarn och avvikare från avvisningar. Dags att kavla upp ärmarna och skicka hem dem. Om inte mottagarländerna tar emot dem, då? Då är det dags för staten att arrangera interneringsläger i de oändliga skogar som vi enligt högflygande jetsetters har så gott om. Läger som är såpass obekväma att internerna själva inser att det är bättre att omlokalisera sig till Danmark - så får vi också ge igen för det dåliga Öresundspendlar-avtalet! Grundregeln skall vara: har du inte rätt att vistas i Sverige, skall du inte kunna gå fri. Inga illegala på våra gator!

Sen får vi exponera och torka ut antisemitismen. Både på landets feministiska ledarsidor och i förorterna. Det är här det börjar bli krångligt. Jag är en sådan där yttrandefrihetsfundamentalist. Ja, jag tycker det skall vara lagligt att uttrycka både missaktning och hat emot andra: judar, kommunister, kapitalister, kristna, muslimer, homosexuella, moderater och så vidare. Så hur i hela friden komma åt det som skall vara tillåtet?

Regeringen vill sätta in stöten i skolan. Skolan skall betona värdegrunden. Jag undrar just hur det ska gå till. Vilka maktmedel har lärare idag att ta till, när halva klassen framhärdar i att judar är penningkåta intriganter som styr Trump och utsätter stackars oskyldiga palestinier för folkmord? Hur skall den skola där idag judiska lärare får smyga med sin bakgrund komma någonvart?

Jag är rädd för två saker i skolan: att skolan skall misslyckas nå målet, och att den på vägen kommer lägga så mycket resurser på värdegrunden att den än mer misslyckas med vad som borde vara dess mål: att banka in fakta, läsning, skrivning och räkning i de små battingarnas huvuden.


Mitt förslag är att vi återupprättar den gamla, hederliga skolan (märks det att jag är konservativ?). En skola som lär in massor av fakta, utan socialism. En skola där disciplin råder, och där den som uttrycker missaktning gentemot andra på ett tillräckligt otrevligt sätt raskt kan finna sig omplacerad långt bort från den beundrande klicken man spelat Allan för. Men vänta nu - sa jag inte att yttrandefrihet skall råda i samhället? Jodå, men skolan är inte samhället, skolan är en plats dit våra barn tvingas att gå, går de inte dit frivilligt hämtas de av polis. Då kan vi föräldrar som motprestation kräva visst skydd emot kränkningar.

Ett annat förslag jag sett för att torka ut antisemitismen är att staten skall sluta finansiera separatistiska och/eller rasistiska organisationer. Bra tänkt, men inte helt rätt. Staten bör helt enkelt sluta finansiera organisationer överhuvudtaget. Så slipper vi gränsdragningarna mellan vilka organisationer som är inom eller utom värdegrundens röda linje. Gränsdragningar som antagligen kommer skötas av trädgårdsmästeriets värsta bockar.


Min lösning på hur vi ska komma tillrätta med den antisemitism i förorten som uppstått genom invandring, vad är den då? Jo: Invandring!

Rätt sorts invandring, alltså. Arbetskraftsinvandring. Det är dags att leta upp ett nytt gäng valloner. Människor vars expertis Sverige hett eftertraktar. Människor som vet precis hur antisemiter skall tas, eller till och med tas av daga:

Japp, IDF. Israeli Defense Force. De har spöat skiten ur antisemiter sedan 40-talet. Och de här damerna kan väl inte ens SDs manligt dominerade väljarkår ha något emot? Låt oss ta de miljarder vi ger till Hamas och Abbas, och ge dem till Israel istället. Som motprestation önskar vi oss några hundra judar med tillhörande kravallutrustning som håller ordning i våra svenska förorter.

Vi kan även ge Nalin Pekgul i uppdrag att plocka hit några kurdiska amazoner, för att fortsätta kampen emot IS på svensk mark. Som Margaret Thatcher en gång sa:


Med de här damerna patrullerandes våra svenska förorter, kan jag tänka mig att även problemet "white flight" åtgärdas. Åtminstone bland våra unga män.

2 kommentarer:

 1. Instämmer helt!
  Skall genast säga till hustrun om kvälls chokolade.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Det finns två metoder för att styra upp Sverige, och de kan i dagsläget sammanfattas med två förkortningar:

  UMP, samt SGT.

  Dessa kan givetvis kombineras.

  Förhandla och diskutera kan man bara göra med motståndare som inte söker ens undergång.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera