tisdag 8 maj 2018

Pump up the volume

Palestinernas en gång i tiden, för några mandatperioder sedan, folkvalde president, numera diktator, Herr Abbas, verkar ha trampat i klaveret och sagt ett ord för mycket. Nej, inte Jehova, det var ett tag sedan man stenades för det i den regionen. Av säkra källor har jag fått höra att han sagt något ännu värre: volymer. I ett tal häromdagen råkade han nämna att det finns en gräns för antalet judar som får söka asyl på palestinska områden, en gräns som är nästan lika låg som den som Löfven nuförtiden vill sätta in till Sverige. Noll, alltså.

Och så får man ju inte säga. Billström är förfärad. Jan Björklund är i upplösningstillstånd. Wallström tycker det är oacceptabelt. Och där pös den västgötaklimaxen ihop. LO-kremlologer närställda socialdemokratin tipsar mig om att det går nästan tio "oacceptabelt" på en "inte okej" i Lövfen-land. Kan vi vänta oss att det kommer en skarpt formulerad protestnot från UD, och att nästa års miljardanslag till löner för fängslade terrorister bara ökas med 49.95% istället för de planerade 50%?


Nej, nu är det dags att tala allvar. Det var inte volymer Abbas talade om, utan det vanliga antisemitiska dravlet: att judar är ondsinta profitörer och procentare, som själva är orsaken till vad de nu råkar ut för. Vilket får mig att undra varför svenska politiker blir så upprörda. Finns månne några grand i våra ögon som vi bör gnugga ur innan vi rycker i bjälken i Abbas öga?

Vi kan börja med Ilmar Reepalu, Malmös före detta starke man. Mannen som envist gjorde sitt bästa att skylla stadens växande judehat på judarnas eget beteende: de fördömde inte Israel kraftigt nog, tydligen. En man i Abbas anda.

Är Reepalu ett undantag? Låt oss härnäst dröja vid Adrian Kaba, en annan sosse i Malmö. Kaba har upprepade gånger uttryckt sig tydligt antisemitiskt. När partiet faktiskt lyckades bli lite upprörda över att Kaba spred vandringssägner om att Mossad (Israels underrättelsetjänst) tränat IS, består Kabas ursäkt av:
"Om det finns bevis för att detta är en antisemitisk konspirationsteori tar jag avstånd från det utan att tveka."
Om. Om!

Om jag hade varit högste sosse i Malmö, hade Kaba åkt ut med huvudet före efter en sådan "ursäkt". En stund senare hade kroppen fått följa efter. Men han fick vara kvar, i partiet som nu upprörs av Abbas uttalanden.

Wallströms uttalanden om "utomrättsliga avrättningar" har vi väl inte heller glömt?Förstå mig rätt, nu. Det är bra att svenska politiker reagerar på det judehat som är alltför utbrett i arabvärlden. Det vore ännu bättre om reaktionen blev lite starkare än ett "fy vad du är dum", och följdes av konkret handling. Vi kunde ju till exempel sluta finansiera judehatet, i Mellanöstern såväl som i Sverige - kanske till och med inleda samarbete med Israel? De vet ju hur man bygger murar och utför ID-kontroller, sånt där som nu Lövfen vill introducera efter att han klonat SD-politiken och vässat till den på ett par punkter. Allra bäst vore om vi svenskar tittade på vårt eget judehat, och funderade ut en politik som inte får Sveriges få kvarvarande judar att se en lägenhet på stenkastningsavstånd till både Hamas och Fatah som tryggare än den nuvarande bostaden i Malmö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar