torsdag 30 april 2015

Dags att måna om Mona

Hittills har jag kanske sagt, men definitivt tänkt, en del mindre smickrande saker om Mona Sahlin. Att folket var på väg att till statsminister välja en person som inte klarade av att hantera sin egen lön, eller fatta att man inte ska köra sin bil när den har körförbud, kändes ledsamt. När hon valdes till samordnare emot extremism blev jag beklämd, eftersom hon historiskt hade verkat väldigt insnöad i att all ondska kom från högern, riktat emot vänstern.

Men nu har hon hittat ut. Verkligheten har knackat på, och hon tar islamismen på allvar. Den som blir kritiserad av extremist-tomtarna i Sveriges muslimska råd är antagligen på rätt väg.

Sen visar det sig, vid närmare granskning, att Mona inte alls är en naiv sossebroiler. Nej, hon har en räv bakom örat. Och inte bara hon. Se här, bara, hur hon får med sig vår kulturminister i sina anslag emot islamismen:

 

Varför låta SÄPO slita med att söka upp och dokumentera extremismen, när man kan bjuda in islamisterna till Rosenbad för att ta en selfie med regeringen istället? Genialt!


Sen har Sahlin kommit på att somaliska kvinnor, som har erfarenhet av att ha många barn, borde kunna få jobb på dagis utan någon utbildning. Alltså, det är ju det vi kristdemokrater har sagt hela tiden:


Mamma vet bäst!

Att barn bäst fostras av mödrar utan pedagogisk utbildning men med mödrakärlek, det vet vi konservativa. Skönt att även Mona kommit till insikt.

Sen ska det bli rätt kul att se kulturkrockarna mellan den somaliska personalen och de svenska progressiva medelklassföräldrar som sätter in sitt lilla hen på dagis. Hur den bråkiga mobbaren får en rejäl risbastu för att lära sig veta hut. Hur elevdemokrati ersätts av en disciplin och ett koranvers-tuggande som skulle fått magister Caligula att bli grön av avund. Hur av kommunen ditkallade genuspedagoger och HBTQ-evangelister drivs ut med hugg och slag, i ett bråk som nog mest liknar detta:


Tack, Mona. Det här kan bli bra. Jag längtar redan efter nästa utspel.

Uppdatering:

Monas idé är mer genial än jag insåg ursprungligen. Minns ni Kaplans modulbostäder, som sågades så fullständigt? Eftersom planeringen skulle ta flera år i alla fall, och provisoriska bostäder måste rivas när det provisoriska bygglovet löper ut. Ingen fara, Mona har lösningen. Det finns en typ av bostäder som inte kräver bygglov, aldrig får rivas, och där vi har mängder med migranter som är jäkligt duktiga på att bygga den sortens byggnader:
 
 
Alltså, det här är ju perfekt:
  • Bygglov behövs inte, vi behöver inte ens köpa in mark. Bara att ockupera någons privata tomt.
  • Inte ens polisen får ju riva såna här läger, så de kan bli permanenta.
  • Vi har tusentals migranter som vet precis hur sådana här läger byggs. Media säger att de tjänar 300:- per dag på att tigga, så en lön på 600:- per dag för byggjobb borde vara himmelriket. Om vi fixar byggfuttar åt dem att bo i så borde lönen kunna sänkas avsevärt.
  • Ingen kan klaga på att standarden är för låg för asylsökande. Uppenbarligen duger ju bostäderna åt våra egna EU-medborgare.
Snälla Kaplan, prata med Mona. Idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar