torsdag 28 januari 2016

Putins plutoner

Ni minns väl hur DN för ett tag sedan ansåg det vara tämligen ointressant att gräva i ett tips om massiva sextrakasserier på en festival i Stockholm, för att sedan när Köl exploderade efter nyår plötsligt visa ett ofantligt intresse - i att gräva i polisens ointresse för att rapportera om händelserna. Och hur en liberal debattör ansåg att den kritik DN fick för att den inte grävde i sextrakasserierna nog var orkestrerad och pådriven av Putins trollfabriker, snarare än ett genuint folkligt missnöje med DNs eventuella agendajournalistik?

Det ligger nog lite i vad hon säger. Inte nödvändigtvis just vad gäller kritiken av DN, men lite sådär i största allmänhet. Putintrollen finns, och de är aktiva. Trollens metod är att sprida det vi gamla Usenet News-rävar kallar FUD: Fear, Uncertainty and Doubt. På 70-talet gick många hederliga och ärliga svenskar med i demonstrationståg för fred, emot kärnvapen, för FNL, emot Sydafrika. Vad de aldrig fattade var att de dinglade i trådar styrda och finansierade av KGB. Ja, det är möjligt att ärligt arbeta för en god sak, samtidigt som man går Moskvas ärende. Moskva infiltrerar gärna organisationer med bra mål, och använder dem för att så långt som möjligt driva Moskvas mål. Världen är krånglig.

Hur vet vi vad som är Putindrivet? Inte lätt. När det går ett drev emot Ulf Brunnbergs senaste reaktionära uttalande, hur vet vi om det är Putin som ogillar Brunnbergs skådespelarprestationer eller om det är landets radikalfeminister som snackat ihop sig i ett slutet facebookrum? När Marcus Birro får en skitstorm från Twitter efter att han offentligt rackat ned på Islam, är det då Putin som ligger bakom eller ett gäng åsiktskorridorsvakter som ser chansen att hugga sin gamle före detta vänsterpolare i ryggen? Den ena förklaringen är så god som den andra.


Jag tror dock jag har hittat Moskvas nya mål. Har ni märkt, hur det plötsligt som från ingenstans börjat dyka upp notiser i tidningarna om hur invandrare trakasserar unga svenska flickor i landets badhus? Någon som inte har den upplystes känsliga näsa för troll skulle kunna tro att det beror på att trakasserierna förvisso pågått i många år, men att media haft en "gynna inte SD"-publiceringspolicy och därmed fokuserat på andra, viktigare nyheter, men nu efter Köln insett att detta är viktiga nyheter. Men vi som vet bättre, vi fattar.

Givetvis är alla rapporter om bråk i badet en Putin-kampanj för att se till att Sveriges befolkning håller sig borta från badhusen. När de sedan är tomma, så ockuperas de av ryska Spetznas-trupper som ett första steg i den ryska invasionen. Trupperna håller som bäst på att flyttas in medelst helikoptertransport, listigt kamouflerat som "avisning av vindkraftverk".

Upp till kamp, Sverigevänner!

1 kommentar:

  1. Tror nog att svenska politiker, inte Putin är skyldig till att småflickor sexutnyttjas på badhusen,är därmed svenska regeringen Putins hejdukar?

    SvaraRadera